Швейцарці вкладуть у харківську фабрику 700 мільйонів гривень

03.04.2018 14:58 Економіка
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Одна з найбільших світових компаній-виробників продуктів харчування та напоїв Nestlé анонсувала масштабну модернізацію фабрики «Мівіна», яка входить до корпорації й розташовується у Харкові (біля станції метро «Московський проспект»).

На підприємстві планують трансформувати існуючий логістичний центр у виробниче приміщення з подальшою розбудовою всієї необхідної інфраструктури та перенести лінії виробництва до нового приміщення.

Генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові Ансгар Борнеман розповів під час прес-брифінгу третього квітня, що буде осучаснене виробниче устаткування та заводські приміщення, створені кращі умови праці для робітників фабрики. Проект модернізації також дозволить значно скоротити енергоспоживання виробництва загалом.

— Реконструкція допоможе нам не лише модернізувати виробництво, зробивши його ефективнішим та більш автоматизованим, але й значно покращити технології виготовлення продукції. Оновлення рецептур продуктів ТМ «Мівіна», зокрема зниження вмісту жирів продукції, дозволить відповідати критеріям системи оцінки харчових властивостей продуктів Nestlé (Nutrition Foundation), які базуються на дієтичних рекомендаціях Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, — сказав  Ансгар Борнеман.

Генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові Ансгар Борнеман  після зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною розповів про багатомільйонну модернізацію харківської фабрики «Мівіна».

За його словами, за три роки компанія готова вкласти у проект близько 700 мільйонів гривень. Загалом за двадцять чотири роки Nestlé інвестувала в український ринок більше ніж 300 мільйонів швейцарських франків.

— Реалізація проекту надасть можливість у перспективі збільшити кількість робочих місць, а до кінця 2018 року — підвищити зарплату на підприємстві в середньому на 15 %, — повідомила зі свого боку голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. — Ми, безумовно, сприяємо тим ініціативам, які нададуть можливість розширити виробництво, залучити нові технології, модернізувати потужності, збільшити кількість виробленої продукції, яку можна буде відправляти на експорт.

Читайте також: Спецпроект «СК»: харківське світло в ЄС

Нині середня заробітна плата на фабриці «Мівіна», де нині працює близько 1200 чоловік, складає для робочого персоналу — 6000 гривень, для менеджерів середнього рівня — 15000 гривень, для керівного складу — 30000 гривень.

Підготовку до модернізації підприємства «Мівіна» компанія розпочала у 2015-му. Фінальний план проекту затвердили на початку цього року.

Провести всі етапи реконструкції та здати оновлені підприємства в експлуатацію компанія планує до 2021-го.


Довідка

Nestlé – найбільша компанія світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах, з 328 тисячами співробітників. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та домашніх тварин. Має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як NESCAFÉ або Nespresso, до лідерів локальних ринків. Штаб-квартира Nestlé розташована у швейцарському місті Веве, де понад 150 років тому була заснована компанія. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2017 році 89,8 млрд швейцарських франків. Крім виробництва продуктів харчування, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної і фармацевтичної промисловості.  

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. Із того часу компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». У травні 2003 року у Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100 % акцій підприємства «Волиньхолдинг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Lviv), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé на більш ніж 30 ринках Східної та Західної Європи.

Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин.

Автор: Тетяна Василець