Тарифи на тепло зростуть на 75-90 % з 1 липня

05.05.2016 13:16 Економіка
Фото: argumentua.com Фото: argumentua.com
Підвищення тарифів пов'язане зі зростанням цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики.

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла рішення про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення в середньому на 75-90 % залежно від компанії, що надає послуги. Рішення було прийнято на відкритому засіданні компанії в четвер.

Підвищення тарифів пов'язане зі зростанням цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики. У собівартості виробництва теплоенергії частка газу становить від 60 до 90 %.

"Основна частина коригування (близько 90 %) пов'язана з рішенням щодо ціни газу, решта - перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівнем єдиного соціального внеску, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше", - сказав на засіданні голова НКРЕКУ Дмитро Вовк, - повідомляє "Ліга-Бізнес".

Ручну гранату Ф-1 знайшли в райцентрі під Харковом (ФОТО)

Глава НКРЕКП також додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

"Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо, - серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо "розшивки "вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст", - резюмував Дмитро Вовк, передає "Інтерфакс-Україна".

Кабінет Міністрів з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта