Три молокозаводи Харківщини оштрафували майже на сімдесят тисяч за змову

23.08.2012 12:17 Економіка
Харківське відділення Антимонопольного комітету України завершило розгляд справи про недобросовісну економічної конкуренції з боку ПАТ "Куп'янський молочноконсервний комбінат" і ВАТ "Великобурлуцький сироробний завод".

Встановлено, що підприємства одночасно знизили закупівельні ціни на молоко у населення до однакового рівня в деяких населених пунктах області. При цьому оптово-відпускні ціни на продукцію заводів лишилися незмінні. Відповідачі визнали факт порушення, загальна сума штрафу склала 68 тис.грн, повідомляє SQ.

Крім того, відділення розглянуло справу про порушення законодавства про захист економічної конкуренції стосовно ТОВ "Богодухівський молзавод", яке теж необгрунтовано знизило закупівельні ціни на молоко. Знизивши закупівельні ціни, завод не знизив на відповідний рівень оптово-відпускні ціни на готову продукцію. В результаті втручання Антимонопольного комітету молокозавод знизив оптові ціни на готову продукцію на 2,2% - 10,7%. Прийнято рішення про накладення на завод штрафу в 34 тис.грн.

За даними антимонопольників, ними відзначено необгрунтоване завищення цін на затребувані види молочної продукції в середньому на 15-20%. "На нашу думку, така ситуація викликана насамперед відсутністю контролю за ціноутворенням молокопереробних підприємств і оптових постачальників, вона може бути виправлена при відновленні декларування змін оптово-відпускних цін на продукти. Відділення направило з цього приводу доповідну записку в Харківську облдержадміністрацію", - зазначили в прес-службі.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта