В Україні зростає обсяг безготівкових розрахунків

Promo
02.07.2019 14:56 Економіка
Фото: Приватбанк Фото: Приватбанк
За повідомленням Національного банку України, згідно з результатами першого кварталу 2019 року частка безготівкових розрахунків за допомогою операцій з платіжними картками сягнула 50 %. Це на 5 відсоткових пунктів більше, порівнюючи з підсумками 2018 року.

Сьогодні найбільш розповсюдженим і зручним способом безготівкової оплати товарів та послуг виступають банківські платіжні картки. Вони є простими й надійними у користуванні, і до того ж приносять додатковий дохід власнику у вигляді відсотків на залишок коштів. У Харківській, Сумській, Донецькій та Луганській областях найбільшою популярністю користуються картки ПриватБанку.

Існує два основних різновиди банківських карток – кредитні та дебетові. У ПриватБанку – це кредитна картка "Універсальна" та дебетова "Картка для виплат". Їх властивості приблизно однакові, але є і принципові відмінності. Кредитна картка дає змогу клієнту оплачувати товари й послуги не тільки за рахунок власних коштів, а й за рахунок кредитного ліміту, наданого банком. Кредитний ліміт може складати до 75 тисяч гривень. Він встановлюється за згоди клієнта, а його розмір залежить від активності користування карткою та сумлінності клієнта.

Існує пільговий період безкоштовного користування кредитними грошима – до 55 днів. Разом із сервісом ПриватБанку “Оплата частинами”, який дозволяє робити покупки у кредит майже без переплат, пільговий період робить картку “Універсальна” незамінним помічником у вирішенні фінансових питань. З цією карткою можна ще й отримувати гарантований дохід у розмірі 7 % річних на залишок власних коштів понад 100 грн.

Дебетова картка ПриватБанку – “Картка для виплат” виглядає абсолютно так само, як і кредитна, але вона призначена для зарахування зарплат, пенсій, стипендій, усіх видів соціальних виплат. Картка має головну перевагу: зняття готівки в банкоматах будь-яких банків на території України без комісії.

З картками ПриватБанку можливі: оплата покупок та послуг без комісій, оплата комунальних послуг у Приват24 та терміналах самообслуговування, безпечні покупки товарів через Інтернет, покупка валюти, бронювання квитків, бронювання готелів тощо, переказ коштів на картки родичам або партнерам, покупки за кордоном, при яких конвертація у валюту країни здійснюється за готівковим комерційним курсом, що діє у відділеннях ПриватБанку на день операції. Маючи картки ПриватБанку, можна розраховуватися і безконтактно за допомогою смартфона. Це зручно робити в торгових центрах, сплачуючи за проїзд у громадському транспорті, за парковку авто тощо.

Читайте також: 52 мільйони гривень на 16 справ: що цього року ремонтують на Зачепилівщині. ФОТО

Власники карток ПриватБанку також є учасниками програми лояльності "Бонус Плюс" та отримують до 20 % бонусів від вартості покупок. Накопичені бонуси клієнти витрачають у мережі партнерів даної програми, їх перелік можна дізнатися за посиланням bonus.privatbank.ua.

Замовити або відновити банківські картки можна у будь-якому відділенні ПриватБанку за кілька хвилин (за наявності паспорта та ІПН коду).