Віддати житло людям змусять Харків після рішення міністрів

21.05.2015 11:21 Економіка
http://vgolos.com.ua/ http://vgolos.com.ua/
У КМУ готують Постанову, що змусить комунальників списати зі свого балансу багатоквартирні будинки.

Згідно з прийнятим Законом «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» КМУ доручено до 1 липня 2015 року розробити порядок списання з балансу органами місцевого самоврядування багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності, та протягом 6 міс. привести нормативні акти у відповідність до закону.

Громадські активісти вже анонсують вихід Постанови КМУ щодо цього списання і прогнозують, що Харків до цього буде не готовий.

- Харків поки не орієнтується у цій ситуації, яка склалася із виходом Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», і не розуміє її. Комунальники міста вважають, що власність людини - це квартира, а все інше в будинку, якщо ми займаємося його експлуатацією, - їхня власність. Коли вийде ця Постанова КМУ, для Харкова це буде досить серйозна новація і поштовх до змін, - висловила думку експерт ЖКГ, заступник голови регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ Юлія Самойлова. 

Досі був відсутній механізм, за яким місто має списати зі свого балансу приватизоване житло. 

Із виходом Постанови, цей механізм буде даний, і органи місцевого самоуправління повинні будуть списати усі будинки з балансових рахунків.

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта