Вкладникам банку "Базис" повертатимуть до двохсот тисяч гривень

03.09.2012 09:05 Економіка

31 серпня 2012 року адміністративною радою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в Міністерстві юстиції було зареєстроване рішення про те, що максимальна сума вкладів за депозитами ПАТ “ АКБ "Базис”, яка буде виплачуватися фізичним особам складає 200 тис. грн

Про це під час брифінгу повідомила уповноважена особа ликвідатора банку Анна Гонтар.

Як повідомила Анна Гонтар, ліквідаційна комісія складає реєстр вкладників, цей процес триватиме до 28 вересня. За її інформацією, зараз у банку близько 95 тисяч рахунків вкладників — фізичних осіб.

- Цей реєстр буде перевірятися Фондом гарантування, будуть визначені уповноважені банки, які виплачуватимуть гроші фізичним особам. Законом установлений строк для виплати 3 місяці з моменту прийняття постанови про ліквідацію банку. Будемо старатися, щоб усі виплати здійснити до кінця жовтня, - заявила Анна Гонтар.

За її словами, реєстр вкладів складається на момент, коли банк став тимчасовим учасником Фонду гарантування - тобто 15 травня. Також ліквідаційна комісія написала запит у Фонд з приводу тих вкладів, які були після 15 травня, і на сьогоднішній день юристи Фонду з'ясовують це питання.

За інформацією представника ліквідатора, загальна сума депозитів фізичних осіб банку "Базис" — близько 360 млн гривень. Кредитний портфель банку складає 532 млн гривень.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта