Як застрахуватися від ризиків та вигідно продати урожай аграріям Харківщини

10.02.2015 08:30 Економіка
фото прес-служби фото прес-служби
До початку посівної залишається дуже мало, тож слобожанські аграрії вже починають активно планувати новий сезон.

Із огляду на події в країні, стрибки цін, мінливість погоди сьогодні сільгоспвиробники потребують спеціалізованої підтримки.

Для того щоб мінімізувати ці ризики, в Україні існує рятівна програма. Унікальну підтримку в Україні сьогодні надає одна з провідних компаній світу в агросфері «Сингента» (Syngenta).

Вона пропонує чотири програми «Фінансові рішення», які покликані підтримати сільгоспвиробників та дистриб’юторів за будь-яких економічних умов. До того ж, це чудова можливість надати сільськогосподарським підприємствам України такі самі можливості, які мають їхні колеги за кордоном.

– Наша стратегія – поставити себе на місце фермера, – каже керівник групи з розвитку бізнесу «Сингенти», фахівець із Великобританії Хелен Феірлемб. – Ми пропонуємо нашим клієнтам взаємовигідне партнерство й допомагаємо ефективніше вести бізнес, мінімізуючи ризики, які впливають на нього.

Однією з найпопулярніших у минулому році була програма «Підтримка Плюс Новий Сезон». Вона дозволяє сільгоспвиробнику продати свою продукцію з додатковим прибутком на реалізації зерна від 200 до 500 гривень на тонні. При цьому аграрій не чекає до весни на можливе підвищення цін на зерно, а продає вже сьогодні та не втрачає кошти на зберіганні. Свою продукцію аграрій надає як передплату за насіння та засоби захисту рослин (ЗЗР) «Сингенти». У сезоні літо-осінь 2014 року українські аграрії здійснили поставку більше ніж 130 тис. тонн сільгосппродукції «Сингенти». Завдяки програмі учасники змогли закрити до 80 % кредитної заборгованості за насіння та ЗЗР. А загальний додатковий прибуток аграріїв за цією програмою склав того ж року понад 21 млн грн.
Ще одна не менш популярна програма – «Агрі плюс». Вона пропонує клієнтам продати компанії кукурудзу з прив'язкою до цін Чиказької біржі й отримати додатковий прибуток навесні, якщо ціна на цю культуру зросте.

– Якщо ціна до весни зросте – компенсацію цього росту компанія передає у вигляді знижки на насіння та ЗЗР, якщо ціна впаде – аграрій нічого не втрачає, – пояснює менеджер з розвитку бізнесу компанії «Сингента» Роман Хрипко.

А от програма «Форвард плюс» допоможе аграріям захистити ціни майбутнього врожаю від падіння та з можливістю збільшити її.

– Ми надаємо мінімально гарантовану ціну навесні на етапі укладання контракту на продаж майбутнього врожаю. Восени, коли сільгоспвиробник робить поставки врожаю, за умови, що ціна на ринку виростає – його ціна також росте, якщо падає, то його ціна не падає нижче законтрактованого рівня, – каже Роман Хрипко.

І ще одна програма «Страхування Ріпак» – повністю компенсує витрати на насіння та ЗЗР у разі вимерзання посівів, що мінімізує вплив погодних ризиків.

Основний напрям діяльності компанії – продаж якісного насіння та засобів захисту рослин. Компанія також має власні лабораторії та метеостанції, надає технічну підтримку та консультаційні послуги. Програми «Фінансові рішення» – ще один напрям комплексної підтримки українських аграріїв.

Докладніше про програми «Фінансові рішення» можна дізнатися тут: або за телефоном (044) 494-17-71

Тетяна Лісна, матеріал з газети "Слобідський край" №17 від 10.02.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта