Яценюк: Українські тарифи на ЖКГ перевірять чотири аудиторські компанії

15.05.2015 11:05 Економіка
tsn.ua tsn.ua
Набирає обертів скандальна тема щодо необгрунтовано завищених тарифів ЖКГ для населення. Раніше фракція "Самопоміч" у парламенті заявила, що тарифи мали б бути нижчими на 10-30 %.

Сьогодні у парламенті ситуацію прокоментував Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Зокрема він пообіцяв, що прозорість української комуналки перевірять світові компанії

Призначені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), тарифи на послуги житлово-комунального господарства (ЖКГ) пройдуть аудит 4-х міжнародних компаній. 

"Я вчора провів нараду з НКРЕКП, "Нафтогазом", "Украгазвидобуванням" - до речі, з ініціативи фракції "Самопоміч" - і у нас наступне рішення: всі тарифи, які встановлені незалежним органом, підкреслюю, це не уряд, а незалежний орган, повинні пройти аудит найбільших 4-х міжнародних компаній. І ми тоді закриємо цю політологічну лавку про те, хто бореться за долю українців", - заявив Яценюк.

Раніше про завищені ціни на тарифи ЖКГ у кулуарах Ради заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Ми доповіли Президенту про порядок цифр, які були утворені Оленою Бабак разом з колегами, про те, яка можлива помилка зроблена при нарахуванні тарифів. Тарифи можуть бути теоретично після калькуляції, не хочу спекулювати, знижені від 10 до 30 %", - заявив Березюк.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта