Змінити профіль виробництва планують на крупному заводі під Харковом

09.09.2013 10:26 Економіка
http://kharkov.ukrfirm.ru/ http://kharkov.ukrfirm.ru/
Йдеться про Ізюмський тепловозоремонтний завод, який уже незабаром перейде у розпорядження ХОДА.

Про плани оздоровлення підприємства кореспонденту "СК" розповів заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

- Ізюмський тепловозоремонтний завод незабаром перейде в управління Харківської обласної державної адміністрації. Ми  розглядаємо варіанти оздоровлення підприємства, адже там є заборгованість із заробітної плати близько 3,5 млн грн, - сказав віце-губернатор. - Шляхів два: або працювати з інвесторами, які зацікавлені в ремонті тепловозів, або забезпечувати замовленнями від гірничо-збагачувальних комбінатів. Перспектива першого варіанту досить складна, адже власне парк тепловозів постійно зменшується, і розвивати цей напрям у середній перспективі недоцільно. Тому виробництво заводу, на наш погляд, треба перепрофілювати на ремонт залізничних  колісних пар. 

Також Андрій Моченков розповів про фінансування так званих депресивних територій Харківської області.

– Рік тому було прийнято рішення щодо визнання Первомайського й Ізюма депресивними територіями. Це означає, що міста переходять на дотування з державного бюджету, - повідомив заступник губернатора. - Для того щоб це відбулось, необхідні рішення Кабінету Міністрів. Але в державному бюджеті на 2013 рік коштів на реалізацію програм підтримки кожного з цих районів не було передбачено. Тому основна наша задача – добитися, щоб у кошторисі на 2014 рік ці гроші було передбачено. Для цього ми тісно співпрацюємо з Міністерством фінансів і переконуємо, що гроші на підтримку  депресивних територій потрібні.

Що стосується ситуації на підприємствах, то Андрій Моченков зазначив, що Ізюмський завод офтальмологічної лінзи вже має борги на рівні 200 тис. грн. Ізюмський приладобудівний завод належить ДК «Укроборонпром», у них є контракти не на один рік, є збут продукції в різні країни світу, і завод працює без дотацій.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №107 від 07.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта