Аграрний фонд купить зерно на сто сімнадцять мільйонів у Харківській області

18.07.2012 10:42 Агропром
На сьогоднішній день укладено 50 форвардних контрактів з 38 сільгосппідприємствами Харківської області на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна на загальну суму 117,2 млн. грн.

Про це сьогодні розповів директор Департаменту агропромислового розвитку обладміністрації Віталій Панов, повідомляє сайт ХОДА.

- Згідно з умовами контракту виробники отримали авансовий платіж в розмірі 50% від загальної суми контракту. Решту суми аграрії отримають після передачі зерна Аграрному фонду. Я думаю, що на сьогоднішній день Аграрний фонд буде продовжувати ці закупівлі, приймати пшеницю від аграріїв і складувати її на наші елеватори. Це дасть нам можливість і при формуванні регіонального запасу продовольчої пшениці для пекарів повністю вирішити проблему по непідвищення цін на соціальні сорти хліба, - зазначив Віталій Панов.

Також він зазначив, що в Аграрного фонду є 107 тис. тонн перехідного залишку продовольчої пшениці з минулого року. Це практично піврічний запас для пекарів соціальних сортів хліба.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта