Губернатор Харківщини закликав ветеранів 9 Травня не виходити на паради

07.05.2014 07:11 Суспільство
Губерарнатор Харківської області Ігор Балута звернувся до мешканців Харкова та області. Особливе прохання та звернення губернатор має до ветеранів.

Заради безпеки Ігор Балута просить ветеранів та мешканців області залишитися вдома та виходити на масові заходи з 8 по 10 травня.

"На жаль, обставини складаються так, що цього року вперше з моменту офіційного святкування 9 Травня ми змушені відмовитися від проведення масових заходів у центрі міста та окремих районах області.

Читайте також: Парад 9 травня у Харкові можуть провести у ХНАТОБі або Палаці спорту
                       Георгіївські стрічки не будуть роздавати на День Перемоги у Харкові
                       Парада у Харкові не буде. Готуються провокації з масовими жертвами - Балута

Це рішення далося нам нелегко і з болем у серці, оскільки до сьогоднішнього ранку ми проводили все необхідне для гідного святкування Дня Перемоги. На жаль, відомості, які ми маємо, свідчать про спроби деструктивних сил, в тому числі і зарубіжних, зазіхнути на честь, гідність, здоров'я і саме життя учасників святкових заходів.

Я звертаюся до тих, чиї батьки, діди, прадіди живі і живуть у нас в місті та області. Як завжди, в День Перемоги вони хочуть надіти свої бойові нагороди, парадну форму і вийти на наші вулиці - і це було б правильно.
Але - нехай доблесні ветерани залишаться вдома в цей неспокійний і небезпечний час. Нехай будуть оточені турботою і любов'ю близьких. Хай діти й онуки зроблять для них те, що ветерани зробили для дітей та онуків, зберігши їм життя.

Зараз всім важко, на вулицях зіткнення, жорстокість і провокації. І немає більш страшної і підлої провокації, ніж підняти руку на учасника Великої Вітчизняної війни.
Звертаюся до вас, дорогі друзі-харків'яни, з розумінням поставтеся до нашого прохання залишитися вдома і в сімейному колі відзначити наше велике свято великої Перемоги", - йдеться у зверненні.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта