Чим жила Ізюмщина 50 років тому

01.05.2021 13:30 Хронограф
Фото: trip-impressions.com Фото: trip-impressions.com
Чи знаєте ви, що рівно 50 років тому кращі лісники працювали саме на Ізюмщині, а місцеві квітникарі постачали насіння квітів навіть до столиці?!

Газета «Соціалістична Харківщина» у № 85 від 28 квітня 1971 року під рубрикою "Вісті з Ізюмщини" повідомляла:

Кращі в республіці

Колегія Міністерства лісового господарства Української РСР і Президія республіканського комітету профспілки працівників лісової, паперової і деревообробної промисловості, розглянувши підсумки республіканського соціалістичного змагання серед бригад і робітників провідних професій, визнали переможцем і присвоїли звання «Краща лісокультурна ланка» ланці Векли Олексіївни Жихаревої з Петрівського лісництва Ізюмського лісгоспзагу з врученням грошової премії.

Для квітникарів Москви

Торік колектив Ізюмського плодорозсадникового радгоспу надіслав для столиці нашої Батьківщини близько двох тисяч кілограмів насіння рідних квітів.

Цього року ізюмчани на замовлення столичної фірми «Квіти» і Московського міського товариства охорони природи відправляють насіння айстр, волошок, маків, матіол, нагідок, гвоздик та годецій на суму понад 50 тисяч карбованців.

Помолодіє сивий Крем’янець

Високо над містом підіймається легендарний Крем’янець – кам’яна гора. Тут колись росли тільки чебрець та дереза. А тепер на південному схилі розкинувся дендрарій з кількома сотнями декоративних і фруктових дерев, серед яких багато унікальних порід.

Нинішньої весни ізюмчани вирішили завершити озеленення Крем’янця і перетворити його на одну із зон відпочинку трудящих міста. Молодь Ізюма вже посадила тисячі берізок, дубів, ясенів, кленів.

Минуть роки, і на стародавньому Крем’янці будуть алеї, які проведуть до історичних пам’ятників героям громадянської і Великої Вітчизняної воєн, а лісопарк красиво впишеться у загальний пейзаж міста.

І. Бондаренко, наш кор.

 

Автор: Інна Можейко