Історія Харкова: що святкували на стадіоні "Динамо" 50 років тому

07.11.2021 12:30 Хронограф
Парад фізкультурників під час святкового відкриття реконструйованого стадіону «Динамо». Фото з архіву газети Парад фізкультурників під час святкового відкриття реконструйованого стадіону «Динамо». Фото з архіву газети
Загальновідомий факт: після відкриття в 1931 році харківський стадіон "Динамо" був найбільшим в Україні. Але після війни він потребував реконструкції, яку зробили в 1946 році. На початку 70-х він вимагав капітального переоснащення – адже пройшов час, і стадіон не відповідав умовам сучасного міста-мільйонника.

Про свято динамівців з приводу відкриття реконструйованого стадіону розповідала газета "Соціалістична Харківщина" у № 201 від 12 жовтня 1971 року. 

У 1931 році в Харкові, в мальовничій місцевості, було відкрито всеукраїнський динамівський спортивний комплекс. Тут відбулось багато різноманітних змагань, сотні спортсменів одержали путівки у великий спорт.

Та минали роки, і стадіон перестав відповідати сучасним вимогам. Було вирішено його реконструювати. Спортивна база стала народною будовою, комсомольці і молодь у вільний час відпрацьовували тут тисячі годин.

Читайте також: Що відбувалось на харківському іподромі 50 років тому

Було вкладено нову гумово-бітумну доріжку, обладнано сектори для стрибків і метання, повністю перебудовано трибуни, які вміщують тепер 16 тисяч глядачів.

Минулої неділі відбулося урочисте відкриття реконструйованого стадіону «Динамо». Святковим маршем пройшли перед численними глядачами легкоатлети, плавці, волейболісти, гімнасти, фехтувальники, баскетболісти, футболісти. В їх колонах бачимо відомих у країні і за рубежем спортсменів – ватерполіста О. Баркалова, самбіста А. Новікова, плавців В. Шатілова, Н. Попову та інших.

Потім відбулися показові виступи спортсменів, змагання тенісистів, легкоатлетів, баскетболістів.

 

Автор: Інна Можейко