Перші гастролі «Піснярів»: як це було в Харкові

26.06.2021 13:03 Хронограф
Фото з архіву газети Фото з архіву газети
50 років тому, в червні 1971-го, у Харків на гастролі з Білорусії приїхав ВІА, який набував популярності шаленими темпами. Його назва, співуча та мелодійна, була «Пісняри» – а голоси в поєднанні з національними мелодіями та сучасними аранжуваннями зачаровували слухачів.

У номері 114 газети «Соціалістична Харківщина» від  9 червня знаходимо коротке повідомлення про цю подію. До речі, на офіційному сайті групи на цей час припадає «біла пляма» в її творчості, так що є нагода встановити ранній період історії мегапопулярного ансамблю.

Читайте також: Як три людини зробили книгу, що зберегла харків’янам їх минуле  

"Красиву і точну назву обрав колектив вокально-інструментального ансамблю Мінської філармонії, керований В. Г. Мулявіним. В його репертуарі – білоруські народні і сучасні пісні. Своєрідно аранжировані, вони виконуються з великим артистичним смаком, зберігають у собі особливості народного пісенного мистецтва.

«Пісняри» народилися 1969 року. Кістяк ансамблю становлять молоді люди, які разом, під час служби в Радянській Армії, співали у самодіяльному колективі. Ансамбль молодий, але вже широко відомий у нас і за кордоном. Зараз «Пісняри» гостюють на Україні. Вони уже співали в Києві. З Харкова вони поїдуть у Донецьк. Потім – Польща. «Піснярів» запрошено як почесних гостей Міжнародного фестивалю естрадної пісні у Сопоті".

 

Автор: Інна Можейко