Професори допомагають сільським лікарям. Хронограф, 1946

22.07.2016 14:30 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Недавно Андріївську лікарню Балаклійського району відвідав професор Мещанінов.

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом зі «СК».

Усі цитати наведені згідно з оригіналом.

Він приїхав ознайомитися з лікувальною допомогою на селі, допомогти медичним працівникам. Разом з місцевими лікарями професор зробив складну операцію, прочитав лекцію медперсоналу. В селі Дар-Надежда Сахновщинського району трапився нещасний випадок: дитина колгоспника Чумака, купаючись, невдало пірнула і зламала хребет. Потрібна була термінова і кваліфікована допомога. Негайно з Харкова вилетів у село доцент Кварт. 

НОВА ПРОДУКЦІЯ МЕРЕФ’ЯНСЬКИХ СКЛОРОБІВ. ХРОНОГРАФ, 1946

Обласний відділ охорони здоров’я систематично практикує виїзди і виліти професорів і доцентів до сіл і районів Харківщини для поліпшення медичного обслуговування трудящих і допомогти місцевим лікарям.

У багатьох районах організовано постійну консультацію професорів і доцентів різних спеціальностей. Консультанти допомагають сільським лікарським пунктам, приймають хворих, читають лекції медпрацівникам та населенню.

Інна Можейко, кореспондент

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта