Як правильно обирати світильник

Promo
30.07.2021 11:03 Корисно
Затишок в квартирі або робочий настрій в офісі залежить не тільки від інтер’єру, а від освітлення. Правильно підібрані світильники роблять «погоду» у приміщенні. Тож розберемо основні правила підбору люстр.

Освітлення грає важливу роль у створені затишку та стилю – і не важливо це квартира, дача, офіс чи подвір’я. Правильно підібрані «джерела» світла здатні створити справжні дива. Ознайомитися з різноманіттям світильників та обрати собі необхідний варіант  можна у магазинах мережі Brille https://www.brille.ua/ua/kak-vybrat-lyustru/, як на сайті, так і безпосередньо у точці продажу (наразі в Україні працює 25 offline магазинів Brille).  

Найпоширенішим «джерелом» освітлення в приміщені є люстра. Люстри Brille мають дуже багато варіацій – для вітальні, для спальні, для кухні, підвісна, стельова тощо. Але при виборі світильника потрібно врахувати кілька нюансів. Люстри закріплені на кабелі або ланцюзі виглядають ефектно, проте підходять лише для приміщень з високими стелями. Запам’ятайте головне правило: під люстрами має залишатися простір не менше 2-2,2 метра. Якщо висота менша, то краще обрати стельові моделі, вони компактніші і також виглядають дуже стильно.

Звертайте увагу і на розмір люстри, як її габарит впишеться у ваш інтер’єр. Якщо вона буде занадто великою, то перевантажить простір, а занадто мала – «загубиться» у приміщені. При виборі габариту люстри потрібно скласти довжину і ширину приміщення в метрах і помножити на 10 – це і буде оптимальний діаметр люстри в сантиметрах.

Також краще завчасно продумати скільки лампочок має бути у світильнику. Знову ж таки відштовхуйтеся від розміру приміщення. А ще краще обирати люстри, в які можна вставляти енергозберігаючі та  LED-лампи.  Такі лампи вам не тільки довше слугуватимуть (до 25 років – в залежності від виробника), заощадять ваші гроші на сплаті електроенергії (економлять до 85% енергії), але й нададуть великий простір для експериментів. Ви можете погратися з відтінками світла – обрати «теплий» чи «холодний». Вчені довели, що колірна температура впливає на стан людини. Тож для робочої зони краще обирати «холодне» біле світло, а для спальні чи для вітальні – м’яке «тепле».

Пам'ятайте, що правильно підібране освітлення впливає на атмосферу у вашому домі, тому обирайте тільки перевірених виробників та магазини з гарною репутацією, які користуються довірою споживачів.