8 базових пензликів для макіяжу

Promo
19.10.2021 14:15 Корисно

Ти бентежишся кожен раз, коли бачиш десятки різних пензликів у наборах професійних візажистів? Насправді все не так складно. Щоби допомогти тобі розібратися, ми склали список із базових інструментів, розповіли, для чого вони потрібні і як ними користуватися. А придбати необхідні пензлики для макіяжу за доступною ціною ти зможеш в інтернет-магазині «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/ru/aksessuary/aksessuary-dlya-makiyazha-/kistochki-dlya-makiyazha/c/H5001.

 

Пензлик для тонального крему

Необхідний, щоби нанести рідку або кремову тональну основу. Робити це треба круговими рухами від центру обличчя й до країв. Щільні щетинки легко підбирають тональний крем і рівномірно розподіляють його по шкірі, забезпечуючи гладку поверхню.

Пензлик для рум’ян

З його допомогою зручно наносити пудру або кремові рум’яна (хоча для останнього можна використовувати кінчики пальців). Розподіли засіб короткими розмашистими рухами на «яблуках» щік і розтушуй у напрямку вух. М’яка пухнаста щетина і злегка опукла форма пензлика забезпечують більш концентроване (і точне) нанесення кольору.

Кутовий контурний пензлик

Допоможе нанести крем-бронзер. Для цього втягни щоки й постав кінчик пензлика прямо під вилиці, направивши вниз. Вигнута голівка підходить до природних впадин щік, а м’які густі щетинки збирають бронзер і наносять його на шкіру з мінімальними втратами засобу.

Пензлик кабукі

Універсальний інструмент, придатний для нанесення пудри, хайлайтера, бронзатора, рідкої або кремової основи, рум’ян або для завершального кроку, щоби змішати все разом. Діяти потрібно круговими мазками, плоска верхня частина й густа щетина дадуть змогу розтушувати продукти.

Віялоподібний пензлик

Служить як інструмент для нанесення хайлайтера у вигляді порошку або коригування макіяжу. Злегка проведи щіткою по кінчиках вилиць і по спинці носа або там, де потрібно змахнути зайві шари інших продуктів. Розпушені щетинки рівномірно розподіляють хайлайтер по шкірі, забезпечуючи максимально природний результат. А якщо ти використовуєш його для видалення зайвого, він діє як крихітний віник.

Пензлики для тіней

Для нанесення тіней на повіки знадобиться кілька конфігурацій цього інструменту:

    • Пензлик із конічною голівкою, яка легко вміщається на невеликому просторі повік, і дуже пухнастою щетиною створює рівномірний шар кольору (використовується для базових тіней).
    • Засіб із вузьким кінчиком дасть змогу додати глибокого кольору й «розмити» краї (застосовується для розтушовування).
Пензлик для підведення очей

Кутовий пензлик із жорсткими, скошеними щетинками дає змогу легко створювати тонкі різкі лінії. Малюй стрілки від внутрішнього куточка ока й до зовнішнього.

Пензлик для губ

Цей пензлик із тонким кінчиком необхідний для вирівнювання й заповнення губ кольором і отримання чіткого, чистого контуру. Проведи пензлем по помаді й окресли природні межі губ, далі заповни пігментом внутрішню частину.

 

Автор: Тамара Кіч