Яблучне печиво: 2 прості рецепти

16.10.2021 16:00 Корисно
photo.99px.ru photo.99px.ru
Яблука просто-таки підштовхують нас на те, щоб використовувати їх усюди. До того, що вони йдуть у начинку до випічки, з ними готують пиріжки, пироги, запіканки, ми вже звикли. А от про яблучне печиво дехто навіть не чув. Тож виправимо цю прикру помилку.

Яблучне печиво

Фото: gotovim-doma.org

Це печиво доволі просте: і тісто готується легко, і випікається швидко. Тож сміливо можна додавати його в записник для частого використання.

Знадобляться: борошно — 150 г, вершкове масло — 60 г, цукор — 120 г, майонез (або сметана) — 80 г, яйця — 1 шт., ванільний цукор — 1 ч. л., розпушувач для тіста — 1 ч. л., сіль — 0,25 ч. л., яблука — 150‒200 г, родзинки — 50‒100 г, мелена кориця або цедра лимона — дрібка (за бажанням).

У глибокій мисці змішати яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, добре розтерти до отримання однорідної світлої маси. Додати м’яке вершкове масло, майонез, перемішати. Родзинки розпарити. Обсушити й додати до яєчно-масляної маси разом з корицею або цедрою. Знову все ретельно розмішати. Окремо змішати борошно з розпушувачем, просіяти його через сито й додати невеликими порціями в рідку суміш, добре все розмішати для отримання однорідного тіста. Яблука помити, обсушити, очистити від шкірки, видалити серцевину та насіння, порізати дрібними кубиками, змішати з тістом. Деко для випікання застелити пергаментним папером, викладати по 2 ст. л. тіста для утворення невеликих коржів на деякій відстані один від одного. Розігріти духовку до 200 °С, випікати печиво протягом 20 хвилин до утворення красивої рум’яної скоринки. Готове печиво витягнути з духовки, дати охолонути, посипати зверху цукровою пудрою, перекласти на красиву тарелю — і  можна подавати до столу.

 

Печиво «Моя спокуса» із сиру з яблуками

Фото: i.ytimg.com

І дійсно — спокуса, й дуже смачна. Ця випічка і вигляд має ефектний, і задовольнить найвибагливіших ласунів, і зігріє душу любителям сирних страв.

Знадобляться: сир кисломолочний — 220 г, борошно — 250 г, цукор — 100 г + 2 ст. л. для посипання, розпушувач для тіста — 2 ч. л., сіль — дрібка, ванільний цукор — 10 г, олія — 100 мл, яблука — 2‒3 шт., лимонний сік для збризкування — за потребою, кориця мелена — 1 ст. л.

Просіяти у глибокий посуд борошно, додати в нього розпушувач і сіль, перемішати. В іншу миску викласти сир, з’єднати його з цукром, ванільним цукром і олією. Добре все розтерти, а краще — перебити блендером до однорідності. Сирну масу з’єднати із сухими інгредієнтами, замішати тісто.  Яблука очистити від насіння (шкірку можна залишати), нарізати маленькими кубиками, скропити лимонним соком і з’єднати з тістом. Вмішувати їх так, щоб розподілилися рівномірно. Отримане тісто поділити на частини (приблизно 17 шт.), скачати в кульки. У тарілці змішати цукор (2 ст. л.) і корицю. Обкатати у цій суміші кожну заготовку. Перекласти печиво на деко, застелене пергаментним папером. Поставити деко в духовку, розігріту до 180 °С, на 25‒30 хвилин.

Автор: Дарина Козуб