Як підготувати теплицю до весняної посівної

Promo
13.04.2021 17:03 Корисно
Основне питання, що хвилює дачників навесні – як підготувати теплицю до нового сезону.

Інтернет-магазин органічного землеробства «Мудрий Дачник» https://www.m-dachnik.com розповість, як це зробити природним шляхом.

  1. Дезінфекція теплиці

В першу чергу необхідно провести дезінфекцію приміщення біофунгіцидом. Стіни і дах теплиці, інвентар обробляють препаратом Фармайод 10%. Склад засобу безпечний для рослин, теплокровних тварин і людей.

Принцип дії полягає в проникненні діючої речовини препарату всередину вірусів і бактерій, що знищує патогени на будь-якій стадії розвитку. У складі препарату: неіоногенні ПАР і 10% йоду.

Фармайод має наступні переваги:

– Знищує бактерії і віруси.

– Локалізує спалах інфекції.

– Стримує чисельність патогенів.

Препарат знижує можливість появи захворювань, провокує окислювальні процеси, що викликають масову загибель патогенних мікроорганізмів. Після Фармайода стіни і дах теплиці залишаться стерильними.

Для обробки готують 1% розчин з розрахунку 100 мл препарату на 10 л води. Антибактеріальні процедури проводять до висадки рослин в грядки.

  1. Обробка грунту

Для підготовки грядок до висадки культур необхідно обробити грунт відповідними препаратами – Фітоспоріном і Байкалом ЕМ-1. Іноді для дезінфекції грунту використовують і Тріхоцін. Щоб поповнити недолік корисних мінералів і при необхідності розкислення, в грунт вносять доломітове борошно.

Фітоспорін – повністю натуральний засіб, яке підходить будь-яким культурам, нешкідливий для рослин, людини і майбутнього врожаю. Упаковку засобу розводять в подвійній кількості води. Розмішують, щоб розчинити всі грудочки. Після цього 1 столову ложку отриманого розчину змішують з 10 л води. Тепер цією кількістю проливають 2 м2 ґрунту.

Байкал ЕМ-1 застосовують під буряк, капусту, томати та інші овочі. Це мікробіологічний препарат, в який включені штами живих корисних бактерій. Роблять робочий розчин, згідно з інструкцією. Проливають грунт при температурі не нижче 10 ° C.

  1. Посів сидератів

Наступний етап підготовки теплиці – посів однорічних швидкозростаючих сидератів: фацелії, гірчиці, гороху, редьки олійної або їх суміші. Це роблять за 6 тижнів до передбачуваної висадки розсади. Розсаду висаджують прямо по сидератах. Через 2 тижні сидерати зрізають, обробляють ЄМ-препаратами і залишають на ґрунті у якості мульчі.

Автор: Вероніка Добриня