Як урізноманітнити раціон за допомогою заморожених овочів

Promo
29.10.2021 16:40 Корисно
З розвитком технологій у раціоні сучасної людини дуже часто використовуються заморожені продукти. Все, що зберігається в морозильній камері, може бути у звичайному меню цілий рік. Будь-яка господиня побалує своє сімейство овочевими рагу.

З розвитком технологій у раціоні сучасної людини добре прижилися заморожені продукти. Все, що зберігається в морозильній камері, може бути у звичайному меню цілий рік. Будь-яка господиня побалує своє сімейство овочевими рагу, піцою з грибами, гарячими супами. Все, що потрібно – вибрати правильний онлайн-супермаркет. Наприклад, інтернет-магазин корисних продуктів FreshMart пропонує понад 3000 найменувань товарів з безкоштовною доставкою по Києву. Це широкий перелік позицій для здоров’я та хорошого самопочуття людей, які люблять смачну їжу цілий рік.

Чим хороша «заморозка»

Це чудовий спосіб зберегти врожай. Експерти вважають, що деякі продукти в такому стані навіть здатні збільшувати норму корисних речовин. Невеликі порції дуже добре підходять для формування різноманітних меню. Технологія «шокових» заморожувань дозволяє максимально бережно зберігати структуру та консистенцію продукції, первісний зовнішній вигляд.

Особливість полягає в абсолютній відсутності бактерій, цвілі чи шкідників. Заморожені гриби будуть смачнішими та безпечнішими, ніж багато свіжих. Помічено, що печериці з морозилки стають набагато ароматнішими. Текстура не псується, вони добре нарізані та підходять для швидкого приготування багатьох страв.

Заморожені овочі не тільки смачні та корисні, а й доступні за вартістю. Після заморожування вони мають не менш презентабельний вигляд, не поступаються свіжим. Найбільш популярні: перець, кукурудза, квасоля, гриби, горошок, морква, цвітна капуста. Вони не втрачають корисних якостей і набувають найбільш вираженого смаку після різкої зміни температури.

Залежно від потреб та цілей урізноманітнити свій раціон, допоможуть як монопакети, так і асорті-набори. Споживачу не доведеться сортувати, шаткувати або підганяти за розміром овочі. Потрібно лише витягнути готову продукцію з морозильної камери в потрібний час та збагатити улюблену гарячу страву чи десерт.

Цікаві ідеї для застосування «заморозок»:

  1. Для швидких сніданків. Рекомендуємо скористатися готовими сумішами для смаження (в них є шматочки помідора, перець, цвітна капуста).
  2. Для збагачення та надання насиченого смаку і контрастного кольору супам. Добре підійдуть заморожені шпинат, броколі, стручкова квасоля.
  3. Для корисних перекусів. Наприклад, варіації тостів із замороженою кукурудзою, обсмаженою в олії з чорним перцем та сіллю.
  4. Для гарнірів, пасти чи піци. Можна скористатися готовими наборами, наприклад, такими як мексиканська або прованська суміш.

Заморожені овочі та фрукти завжди корисніші, ніж вирощені в штучних умовах. На думку британських дієтологів, вони подовжують життя та знижують ризик розвитку ССЗ.

У чому переваги купівлі «заморозок»

Шокова обробка низькими температурами зберігає більшість поживних речовин, вітаміни, мікроелементи. У такому вигляді вони легко засвоюються організмом. Клітини швидше насичуються, підвищується концентрація всмоктування (порівняно з вживанням їжі у свіжому вигляді). Плюс вони характеризуються малою калорійністю, пропорційністю та різноманітністю фасувань. Терміни зберігання овочів зростають у рази, знижується ризик харчових отруєнь.