Як вибрати Інтернет для офісу?

Promo
27.11.2021 10:36 Корисно

Знайти рішення для офісу зручно за посиланням.

Робота офісу сьогодні часто потребує виходу до Інтернету. Підключення до віддаленого сервера, надсилання листів, повідомлення в месенджерах, використання інтернет-ресурсів, обробка замовлень, надсилання звітності та пошук інформації. Завдань багато, і для комфортного виконання потрібен якісний канал зв’язку.

Які вимоги до обладнання?

Критично важливими для роботи офісу будуть:

  • Стабільне з’єднання.

Через обрив з’єднання втрачаються дані, припиняється виконання завдань, зриваються терміни. Це явище потрібно якщо не звести нанівець, то мінімізувати.

  • Належна швидкість.

Загальне навантаження на канал часто велике, деякі завдання також вимогливі до швидкості, а повільна робота небажана.

  • Безпека.

Віруси, атаки хакерів, сайти з шахрайськими схемами, несанкціонований доступ до офісної мережі нікому не сподобаються. Хороше обладнання здатне убезпечити передачу даних та підключення, блокувати атаки та оберігати від вірусів за допомогою низки мережевих протоколів, вбудованого фаєрволу та блокування шкідливих інтернет-ресурсів

  • Керування підключеннями.

Під час монотонної та стомлюючої роботи нерідко у співробітників проявляється прокрастинація. Вони відволікаються на соціальні мережі, розважальні ресурси та приділяють роботі менше уваги. Контроль підключень та використання Інтернету дозволяє виявити, які сайти потребують блокування, та усунути спокусу.

Які можливості обладнання корисні?

Серед важливих параметрів обладнання варто виділити:

  • підходяще покриття Wi-Fi та достатню кількість підключень;
  • доступ до Інтернету не лише через бездротову мережу, а й через кабель;
  • високу швидкість та стабільність з’єднання;
  • гнучкі налаштування, керування підключеннями та безпеку.

Часто корисно, якщо до роутера можна під’єднати зовнішній накопичувач та налаштувати файловий сервер з доступом по локальній мережі.

Наявність антенних роз’ємів забезпечує якість зв’язку за рахунок посилення сигналу.

Порт WAN і слот для SIM-карти роблять можливим налаштування відразу двох каналів: основного та резервного.

Поділ мережі Wi-Fi на внутрішню і для гостей стане в пригоді там, де клієнтам та відвідувачам потрібно надати доступ до Інтернету.

Які комплекти будуть цікавими?

Комплектація залежить від кількості працівників, площі приміщень та інших умов місця, в якому потрібно забезпечити Інтернет, а також вимог до функціоналу.

Часто як спосіб виходу використовують мобільну мережу, оскільки покриття 4G доступне скрізь, а швидкість до 150 Мбіт/с задовольняє потреби в швидкості виконання завдань.

Для невеликого офісу в такому разі часто достатньо комплекту з Wi-Fi модема та антени.

Якщо потрібно більше підключень, покриття та налаштувань, то слід вибирати модем + роутер + антена, або 4G роутер + антена.

Важко визначитися? Зверніться до наших майстрів – і ми знайдемо рішення.