Як вивчити англійську мову: розвінчуємо основні міфи

28.07.2021 14:00 Корисно
Англійську вчити легко Англійську вчити легко

Питання як вивчити англійську мову - актуальне в усі часи. Навколо нього вже утворився не один міф і стереотип, що лякає людей в дорослому віці взятися за вивчення іноземної мови.

Питання, як вивчити англійську мову , задають собі багато хто. Одні шукають репетитора, інші курси, а треті намагаються самі досягти бажаного результату. Процес може бути довгим і нудним, якщо підійти до вивчення англійської неправильно. Деякі люди помиляються, повіривши в різні стереотипи про вивчення іноземної. Важливо знайти школу англійської, яка допоможе ефективно впоратися із завданням, що не відбивши бажання зовсім вчити англійську мову. Школа Green Forest сповідує саме такі принципи, на їх сайті ви самі можете в цьому переконатися.

Ми спробуємо розвінчати деякі міфи, що досі існують в сучасному світі.

Вік – англійській мові не перешкода

Дорослі можуть англійську мову вивчити так само ефективно, як і діти.

Багато хто думає, що діти мають унікальні здібності в вивченні мови. У 2015 група американських вчених проаналізувала 41 студента за останні 50 років, не знайшовши жодного доказу про кращу здатність до вивчення мови у молодших студентів.

Я не здатен до вивчення мов

Не буває більш здатних до вивчення іноземних мов людей. Низькі результати тестів можуть демотивувати і може скластись враження, що тільки ви не знаєте, як вивчити англійську мову. Сконцентруйтеся на мотивації, самодисципліни і силі концентрації. Контролюючи три пункти, результат не змусить чекати.

Ідеального підходу до вивчення англійської не існує

Одного правильного шляху, як вивчити англійську мову, або як викладати, не існує. Одні методи будуть ефективними для одних людей, але зовсім не покажуть результату з іншими. Спробуйте різні методи, знайдіть ефективний метод вивчити мову конкретно для себе. Якщо на рівні intermediate або upper-intermediate ви відчуваєте, що вийшли на рівне плато і не можете рушити далі, шукайте для себе нові прийоми і методи, зробіть процес цікавим, щоб вивчити мову до вільного, більш просунутого рівня.

Швидких шляхів не існує

Вірити рекламі, навчити вас англійської за лічені дні, без особливих зусиль і домашніх завдань, не варто. Основне правило для досягнення результату - старанна робота. Вам знадобляться місяці щоденної роботи на курсах і самостійно, щоб вивчити мову до високого рівня. Не існує універсальної формули, яка допоможе легко і швидко заговорити на іноземній мові.

Заучування текстів і правил – неефективно

Існує два дуже схожих, але дуже різні підходи до вивчення іноземної мови. Коли в школі змушували вчити на пам'ять тексти і правила - це не давало ніяких результатів. Але виробляти шаблони постійним повторенням - один з кращих. Спробуйте 15-20 застосовувати нове правило на практиці. Наприклад, коли вчите Past Perfect, напишіть або проговоріть пропозиції тільки в Past Perfect. Вивчене правило запам'ятається надовго.

Пам'ятайте, що англійська мова - це не набір правил і слів, а спосіб комунікації. Насолоджуйтеся спілкуванням і новими можливостями в процесі вивчення, щоб не втратити мотивації і досягти своїх цілей.

 

Автор: Тамара Кіч