Бюджетні ворота для дому та дачі

Promo
19.04.2021 11:05 Корисно

З розвитком будівельної галузі та розширенням спектра різних будматеріалів у сфері облаштування воріт не змінилося одне – не знизився попит на двостулкові ворота з профнастилу і на відкотні ворота з профнастилу. Як не дивно і не парадоксально багато замовників цікавляться саме таким видом воріт. Чому? Наведемо кілька аргументів.

Аргумент перший

Профлистові двостулкові/відкотні ворота мають цілу низку переваг, до яких належать:

  • Не втрачають кольору навіть через 5 років після установлення.
  • Легко монтуються зусиллями мінімальної кількості осіб.
  • Мають відносно легку вагу порівняно з тими ж тахльованими. Це означає, що для таких воріт, навіть за великих розмірів, буде легко підібрати автоматику, яка коштуватиме бюджетніше, а служитиме триваліший термін.
  • Ворота з профлиста будь-якого типу (двостулкового, відкотного) легко і зручно транспортувати навіть звичайною газеллю, причепом. Це знову ж таки все завдяки невеликій вазі обшивального матеріалу полотна.
  • Кінцевий зовнішній вигляд воріт може бути максимально креативним, поєднується з ковкою, сіткою або іншими матеріалами.
  • Служать не менше 40 років.
  • Мають різні варіанти вибору за кольором. Що не може не радувати навіть найвибагливішого замовника.

Аргумент другий

Профлистові двостулкові або відкотні ворота мають прийнятну вартість. Це стосується як готових конструкцій, які можна замовити у виробничій компанії, так і конструкцій, які зроблені своїми руками. На вартість готової конструкції буде впливати два фактори:

  • Цінова політика виробників. Тобто ми говоримо про те, що кожен окремий виробник по-різному оцінює свою роботу і послуги. Іноді вартість невиправдано завищена.
  • Реальні якість і кількість використовуваного матеріалу. Тут варто звернути увагу на те, якої товщини метал буде використаний у процесі виробництва. Для кожного варіанта рами і обшивки воріт ці показники можуть різнитися. Наприклад, для невеликих побутових воріт, де виключена ймовірність парусності, може підійти профлист товщиною 0,45 мм, для промислових, у яких площа набагато більша і парусність теж вища, потрібен профлист 0,6–0,8 мм. Те ж стосується і труб, які підуть на виготовлення каркаса.

Тобто перед тим, як зробити остаточне замовлення, все детально розпитайте, проаналізуйте і зробіть правильний висновок.

Аргумент третій

Відкотні ворота з профнастилу можна замовити практично всюди. Однак варто зауважити, що найлогічніше співпрацювати з безпосереднім виробником. Це буде запорукою отримання якісної, добре обробленої, пофарбованої конструкції. Як варіант можна розглянути для себе оформлення замовлення в компанії worota.com.ua. Названа фірма займається виготовленням різноманітних варіантів воріт за індивідуальними кресленнями, з дизайнерськими рішеннями. Багато відгуків, прикладів різних варіантів (уже встановлених автов’їздів) ви знайдете на сторінках сайта.

Аргумент четвертий

Відкотні ворота з профнастилу можна виготовити власними зусиллями. Найпростіше зробити це, вже маючи «напівфабрикатну» конструкцію. Під «напівфабрикатною» мається на увазі спеціальні напівготові комплекти «звари сам» (КЗС). У стандартний набір такого комплекту входять:

  • Т-образні профілі в кількості 4 штук.
  • Профільні труби в кількості 11 штук (30 на 20).
  • Один направляючий профіль.
  • Набір фурнітурних елементів, які будуть забезпечувати рух стулки воріт.
  • Повна інструкція монтажу воріт від А до Я.

Це далеко не всі аргументи на користь двостулкових/відкотних воріт з профнастилу. Про інші мова піде в інших матеріалах.