Цікаві рецепти: готуємо салат з гарбузом і апельсином та крабовий салат з яблуком і селерою

01.12.2020 18:18 Корисно

До уваги – два рецепти простих у приготуванні салатів, які можна подавати і на святковий стіл, і готувати у якості смачного перекусу.

Салат з гарбуза з апельсином і фетою

Знадобляться: 
гарбуз – 200 г, 
апельсин – 1 шт., 
сир фета (або будь-який інший) – 100 г, 
базилік – 2 гілочки, 
оливкова (або соняшникова) олія – 2–3 ст. л., 
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Гарбуз почистити, порізати великими кубиками. Покласти шматочки гарбуза на застелене пергаментом деко і збризнути соняшниковою олією. Запікати гарбуз потрібно в розігрітій до 200 градусів духовці до м’якості. Фету порізати невеликими кубиками, а щоб вона не кришилася під час різання, змочити лезо ножа водою.

Зняти з апельсина цедру (апельсин попередньо помити) за допомогою дрібної терки, потім акуратно вирізати апельсинову м’якоть між плівочок. На тарілку викласти шматочки гарбуза, сир і м’якоть апельсина, додати листочки базиліку і апельсинову цедру, полити оливковою або соняшниковою (без запаху) олією, посолити і поперчити за смаком.

До речі, замість фети можна використовувати сулугуні, бринзу та інші сири. 

Читайте також Готуємо смачний салат «Гніздо глухаря» з копченою куркою

Крабовий салат з яблуком і селерою

Знадобляться:
крабові палички – 200 г,
селера – 2 стебла,
яблуко – 1 шт.,
яйце – 2–3 шт.,
майонез – 1 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Яйця зварити круто, потім залити їх холодною водою, остудити і почистити. Крабові палички нарізати маленькими кубиками, яйце просто дрібно порізати. Стебла селери нарізати маленькими шматочками, яблуко очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Безпосередньо перед подачею заправити крабовий салат з яблуком і селерою майонезом, посолити і поперчити за смаком, добре перемішати і подавати відразу на стіл.

Читайте також Готуємо салат з минтаєм і маринованою цибулею