Друга страва: скумбрія з картоплею, запечена під майонезом

26.01.2021 18:22 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com

Рибка, запечена з картоплею, – це дві страви в одній, коли і основна страва, і гарнір готуються разом. Виходить ну дуже смачно, спробуйте.

Знадобляться:
скумбрія – 1–2 шт.,
картопля – 1 кг,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
майонез – 100–150 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Скумбрію почистити, помити і обробити: відокремити філе від хребта та кісток і порізати його невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю почистити і порізати півкільцями. У миску викласти порізані шматочки скумбрії і цибулю, посолити і поперчити за смаком, перемішати і залишити на 15–20 хвилин маринуватися. Картоплю помити, почистити і нарізати не надто великими шматочками або скибочками.

Потім до риби і цибулі додати порізану картоплю і майонез, трохи посолити і добре перемішати, викласти на змащену олією форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40–50 хвилин запікатися. До речі, майонез можна замінити сметаною, а подаючи на стіл, посипати страву зеленню.

Ще рецепт Страва на вечерю: шматочки минтая, тушковані в сметані з овочами