Готуємо з насіння гарбуза: цікаві страви до Хелловіну
Але гарбуз — то не тільки на День усіх святих. Адже цей плід можна використати повністю, без відходів. Про цілющі властивості зараз і казати не будемо, бо це тема для окремої розмови, і доволі ґрунтовної. А от щодо іншого…
Фото: media.price.ua
Традиційно цілий гарбуз українська дівчина виносила сватам, аби ті зрозуміли, що вона дає відкоша. А якщо розглядати різні частини цього плоду окремо, то всі вони мають своє застосування. Зовнішня шкірка піде на всілякі карвінги та глечики-маракаси. М’якоть — рецептів страв з неї стільки, що будь-хто зможе знайти щось собі до смаку. І навіть волокна з насіння гарбуза справний господар використає, щоб урізноманітнити корм своєї живності — і чотирилапої, і крилатої. А от щодо насіння, то його часто-густо лускають, як соняшникове, а інші варіанти використання навіть не розглядають. Тож ми виправляємо таку несправедливість і пропонуємо далі деякі рецепти страв з гарбузовим насінням. Але почнемо з того, що нагадаємо, як його правильно сушити — адже сире важко очистити, та й для приготування зазвичай беруть уже підсушене. З іншого боку, сухе насіння — то і самостійна страва теж, для лускання цілком годиться.
Сушіння насіння