Гілки малини: використовуємо для здоров'я

22.07.2023 17:00 Корисно
Фото: fudokan.kiev.ua Фото: fudokan.kiev.ua

Користь малини – не тільки в ягодах. Гілки малини давно застосовуються від багатьох захворювань, насамперед – від запалення верхніх дихальних шляхів, простудного кашлю, бронхіту. Найкращий ефект спостерігається, якщо застосовувати свіжозрізані пагони. Але якщо їх немає, то підуть і сухі гілки малини.

Сухі гілочки малини ефективно допомагають від кашлю.

Для цього готується відвар із них: вимиті гілки малини покласти у каструлю і кип’ятити 10 хвилин, потім настоювати півгодини. Пити відвар треба теплим тричі на день по третині склянки перед їжею.

Чай із малинових гілочок помітно підвищує імунітет і благотворно впливає на весь організм. Узимку він допоможе уникнути простудних захворювань. І якщо на гілочках збереглося листя, видаляти його не потрібно. 

Щоб приготувати чай із гілок малини, потрібно взяти молоді живці, висушити їх та ретельно подрібнити. Одну столову ложку цієї маси залити двома склянками кип’яченої води та кип’ятити близько трьох хвилин. 

До речі, такий чай лікарі рекомендують приймати під час вагітності від 36 тижнів. У ньому містяться речовини, що роблять зв’язки родового каналу еластичнішими. Це допомагає маляті народитися швидше, а мамі уникнути розривів. 

Раніше ми писали також про народний засіб при бронхиті - чай із суницею.

Більше корисних порад та рецептів ви знайдете в розділі Корисно на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко