Готуємо перлову кашу з овочами

29.03.2021 18:30 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
Ситний гарнір з перлової крупи та овочів, а родзинку страві додає консервований зелений горошок. Хороший рецепт і для тих, хто поститься, і для тих, хто просто хоче урізноманітнити щоденне меню.

Знадобляться:
перлова крупа – 2 склянки,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
горошок консервований зелений – 340 г (1 баночка),
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
каррі – 1 щіпка, приправа до плову – за смаком,
соняшникова олія – для смаження.

Перловку промити і дати стекти воді, можна також обсушити паперовим рушником – крупа повинна бути сухою. Цибулю і моркву почистити, цибулю порізати кубиками, моркву порізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти олію, викласти туди порізану цибулю, обсмажити до прозорості, додати моркву і готувати, помішуючи, 2–3 хвилини на маленькому вогні. Потім овочі перекласти в сотейник.

Горошок разом з рідиною викласти до овочів у сотейник, розмішати, посолити і поперчити. На сухій сковороді обсмажити перлову крупу до легкого горіхового запаху, потім перекласти її до овочів і залити окропом так, щоб перловка була покрита водою приблизно на два пальці. На сильному вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь, прикрити кришкою і варити до готовності перловки, періодично помішуючи. Якщо буде потреба, воду можна додавати, а якщо ж рідини дуже багато, краще дати їй випаруватися, відкривши кришку. Подавати на стіл кашу краще гарячою.