Готуємо смачні картопляні рулетики з грибами
Знадобиться:
картопля – 400 г,
шампіньйони – 300 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
борошно – приблизно 300 г,
томатна паста – 2–3 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
цукор – 1 ч. л.,
сухі трави – 1 ч. л.,
кріп свіжий – кілька гілочок,
вода кип’ячена – 200 мл,
соняшникова олія – 70 мл (у тісто і для смаження).
Картоплю почистити, порізати невеликими шматочками і поставити варитися. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати. Гриби помити, обсушити і порізати тонкими пластинками.
Коли картопля звариться, злити з неї всю воду і розім’яти в пюре, потім дати охолонути.
У сковороді на олії спочатку трохи обсмажити гриби (поки не випарується вода з них), додати порізану цибулю і готувати все разом приблизно 5–7 хвилин, посолити і поперчити за смаком. Дати охолонути. Приготувати соус: для цього в томатну пасту влити воду, додати сіль, цукор, мелений перець і сухі трави, розмішати. Потім замісити картопляне тісто: для цього в тепле картопляне пюре додати борошно та соняшникову олію (70 мл) і добре вимісити, тісто не повинно розпадатися.
Читайте також Готуємо рожеві млинчики – рецепт із секретом
Стіл застелити харчовою плівкою, змастити її невеликою кількістю соняшникової олії і викласти картопляне тісто у вигляді прямокутника, розрівняти. На пласт картопляного тіста викласти шар підсмажених грибів з цибулею. За допомогою харчової плівки загорнути пласт у рулет, потім порізати його невеликими шматочками і помістити вертикально зрізами вгору в формі, яку попередньо змастити соняшниковою олією. Залити зверху томатним соусом і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20–30 хвилин. Подаючи на стіл, посипати зверху порізаною зеленню.