Готуємо в піст: селянський суп з квасолею
Це не тільки смачній, а ще й поживний варіант пісного супу, адже в його складі є бобові – чемпіони з рослинного білка, якими можна замінити м’ясо.
Для смачного, поживного та водночас пісного селянського супу знадобляться:
- квасоля – 300–400 г;
- рис – 1/4 склянки;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1–2 шт.;
- борошно пшеничне – 1 ст. л.;
- олія соняшникова – для смаження;
- сіль, чорний мелений перець – на смак;
- зелень свіжа – за бажанням, вода – 3 л.
Квасолю промити, залити холодною водою і залишити на кілька годин (можна на ніч). Потім відварити її до готовності протягом приблизно однієї години.
Картоплю почистити й порізати невеликими кубиками.
Цибулю та моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на грубій тертці або нарізати соломкою. Рис промити прохолодною водою.
В окремій каструлі закип’ятити воду, додати туди відварену квасолю, довести до кипіння. Покласти у воду картоплю, рис, половину моркви й цибулі та варити приблизно 15–20 хвилин. Розігріти сковороду, налити олію та обсмажити на ній другу частину моркви й цибулі, помішуючи, на середньому вогні 4–6 хвилин до золотистого кольору.
Додати борошно до овочів на сковороді, перемішати й обсмажити ще хвилину.
Потім готову засмажку вкинути в суп, посолити й поперчити на смак і варити суп з рисом, квасолею та овочами ще 5–10 хвилин.
У готовий суп додати за бажанням дрібно порізану зелень, дати настоятися кілька хвилин і подавати на стіл.
Раніше ми писали також про особливості зимового меню
Ще ми писали, як приготувати корисні солодощі з гарбуза: мармелад та запіканку
Також ми писали про два напої з імбиру, що зігріють у холодну погоду