Готуємо в піст: селянський суп з квасолею

23.11.2024 14:48 Корисно
Пісний селянський суп з квасолею/Фото: poradumo.com.ua Пісний селянський суп з квасолею/Фото: poradumo.com.ua

Це не тільки смачній, а ще й поживний варіант пісного супу, адже в його складі є бобові – чемпіони з рослинного білка, якими можна замінити м’ясо. 

Для смачного, поживного та водночас пісного селянського супу знадобляться: 

  • квасоля – 300–400 г; 
  • рис – 1/4 склянки;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1–2 шт.;
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.;
  • олія соняшникова – для смаження;
  • сіль, чорний мелений перець – на смак;
  • зелень свіжа – за бажанням, вода – 3 л.

Квасолю промити, залити холодною водою і залишити на кілька годин (можна на ніч). Потім відварити її до готовності протягом приблизно однієї години.

Картоплю почистити й порізати невеликими кубиками.

Цибулю та моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на грубій тертці або нарізати соломкою. Рис промити прохолодною водою.

В окремій каструлі закип’ятити воду, додати туди відварену квасолю, довести до кипіння. Покласти у воду картоплю, рис, половину моркви й цибулі та варити приблизно 15–20 хвилин. Розігріти сковороду, налити олію та обсмажити на ній другу частину моркви й цибулі, помішуючи, на середньому вогні 4–6 хвилин до золотистого кольору.

Додати борошно до овочів на сковороді, перемішати й обсмажити ще хвилину.

Потім готову засмажку вкинути в суп, посолити й поперчити на смак і варити суп з рисом, квасолею та овочами ще 5–10 хвилин.

У готовий суп додати за бажанням дрібно порізану зелень, дати настоятися кілька хвилин і подавати на стіл. 

Раніше ми писали також про особливості зимового меню

Ще ми писали, як приготувати корисні солодощі з гарбуза: мармелад та запіканку

Також ми писали про два напої з імбиру, що зігріють у холодну погоду

Автор:
Ірина Мнішек