Готуємо макарони по-флотському
Щоб макарони вийшли смачнішими, є в приготуванні їх невеликі секрети.
По-перше, макарони краще брати трубчасті, гофровані (з бороздками) — чим більше м’ясної начинки потрапить в самі макарони у процесі приготування, тим смачнішою буде страва. Також для кращого смаку у зварені макарони треба покласти шматочок (50 г) вершкового масла.
По-друге, відварювати макарони треба, щоб вони залишалися злегка твердими, не розварювати.
Щоб макарони не злипалися, варити їх треба у великій кількісті води, воду варто добре посолити.
Якщо плануєте готувати макарони по-флотському з тушонкою, краще солі і приправ класти менше, тому що тушонка сама собою достатньо солона.
Макарони по-флотському звичайні
фото russianfood.com
Знадобляться:
макарони – 400 г,
фарш м’ясний – 500 г,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
олія – для смаження,
вершкове масло – 100 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Налити в каструлю воду, довести до кипіння, посолити й відварити макарони. Воду злити, а макарони відкинути на друшляк, потім перекласти у каструлю та додати 50 г вершкового масла. Цибулю почистити і дрібно порізати. На сковороді розігріти трохи олії і обсмажити на ній порізану цибулю до зарум’янювання, додати 50 г вершкового масла, перемішати. Перекласти цибулю в миску, за потреби додати ще трохи олії у ту ж сковорідку і викласти туди фарш. Обсмажити його до готовності, посолити й поперчити за смаком, додати вже готову цибулю, перемішати. Потім викласти зварені макарони, знов перемішати, накрити кришкою і потримати на слабкому вогні ще 2–3 хвилини. Вимкнути вогонь, дати настоятися, подавати на стіл гарячими.
Макарони по-флотському з томатним соусом
фото russianfood.com
Знадобляться:
макаронні вироби (спіральки, ріжки, трубочки) – 200–300 г,
фарш м’ясний – 300–400 г,
яйця – 2 шт.,
томатний сік – 200 мл,
вода – 0,5 склянки,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
червоний мелений перець – за смаком,
паприка – за смаком,
зелень (будь-яка) – кілька гілочок.
Макарони відварити в підсоленій воді до готовності, відкинути на друшляк, затим перекласти в каструлю. Цибулю почистити і дрібно порізати, обсмажити на олії до м’якості, потім додати фарш і смажити, помішуючи, щоб він розділився на невеликі грудочки, після цього вбити в нього яйця і готувати, помішуючи, ще 1–2 хвилини. Як тільки яйце «схопиться», влити у фарш томатний сік, воду, посолити й додати спеції за смаком, тушкувати на слабкому вогні, поки поменшає рідини. Потім додати до фаршу дрібно порізану зелень, перемішати й ще гарячою перекласти м’ясну масу в каструлю до макаронів, знову перемішати, накрити кришкою і дати постояти 3–5 хвилин. Як «визріє», можна подавати на стіл.
Макарони з фаршем і сирним соусом
фото russianfood.com
Знадобляться:
макарони (твердих сортів пшениці) – 200 г,
фарш м’ясний (яловичий) – 250 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
помідор – 1 шт.,
борошно – 0,5 ст. л.,
сир твердий – 100 г,
вершкове масло – 1 ст. л.,
молоко – 100 мл,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Цибулю почистити і дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії до м’якості, потім додати м’ясний фарш і смажити разом на середньому вогні, посолити й поперчити за смаком. Додати до фаршу порізаний помідор і смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Після цього всипати в сковорідку з м’ясним фаршем сухі макарони, залити підсоленим окропом так, щоб макарони були повністю покриті водою, і накрити кришкою, як усе закипить, зменшити вогонь і готувати до випарювання рідини й готовності макаронів. Приготувати сирний соус: у сотейнику розігріти вершкове масло й обсмажити в ньому борошно до кремового кольору, потім влити гаряче молоко, перемішати й додати натертий на дрібній тертці твердий сир. Готувати соус, перемішуючи, поки сир не розплавиться, посолити й поперчити за смаком і зняти з вогню.
До готових макаронів додати сирний соус, перемішати і прогріти на слабкому вогні ще одну хвилину. Подавати в гарячому вигляді.