Готуємо пісний борщ з грибними вушками

17.01.2021 18:01 Корисно
фото ukrainianpeople.us фото ukrainianpeople.us
Такий борщ – одна з головних страв на столі на Святвечір напередодні Водохреща, але готувати за бажанням його можна на будь-який пісний стіл.

Знадобляться:
картопля – 5–6 шт.,
сушені гриби – 150 г,
буряк – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
капуста – 300–400 г,
сіль, мелений чорний перець – за смаком,
олія – для смаження;
для вушок:
борошно – 1,5 склянки,
вода – 0,5 склянки,
олія соняшникова – 2 ст. л.,
гриби сушені або свіжі – 300 г,
цибуля ріпчаста (невелика) – 1шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Почистити овочі: картоплю, буряк, моркву. Капусту нарізати соломкою та поставити варитися. Картоплю порізати кубиками та додати варитися до капусти. Розігріти олію на сковороді, викласти туди натерту моркву, дрібно нарізану цибулю та натертий буряк. Частину буряка вкинути в сирому вигляді до картоплі та капусти, які варяться, для насичення червоним кольором. Добре перемішати овочі на сковороді, смажити все разом 2–3 хвилини, потім додати до картоплі і капусти, посолити та поперчити за смаком і варити до готовності.

Приготувати вушка: замісити тісто як для вареників. Сушені гриби замочити у воді і відварити, свіжі – просто відварити. Цибулю почистити та нарізати дрібно, злегка обсмажити на олії. Варені гриби дістати з води, дрібно порізати та додати до цибулі, трохи обсмажити разом. Тісто скачати в кульки і розплющити на маленькі кружечки, покласти на кожен начинку з грибів і зліпити у формі «трикутничків». Потім відварити у підсоленій воді протягом хвилини.

Подаючи страву на стіл, викласти у тарілку грибні вушка, а потім залити їх пісним борщем. Смачного!

Читайте також Смачна страва: млинці з м’ясним фаршем