Готуємо соус з терну з помідорами

13.11.2020 17:12 Корисно
фото mariokomi.ru фото mariokomi.ru

Помідори в поєднанні з терном дають дивовижний смаковий букет, а в цьому варіанті вони доповнені яблуком і солодким перцем, які надають соусу свіжості.

Знадобляться:
терен – 1 кг,
помідори – 500 г,
яблуко – 1 шт.,
солодкий перець – 2 шт.,
перець чилі – 1 стручок,
часник – 1 головка,
вода – 200 мл,
цукор і сіль – по 2 ч. л.

Помити ягоди, покласти їх у каструлю і варити до розтріскування шкірок. Перетерти через сито, щоб відокремити кісточки і шкірку. Почистити часник. Яблука, помідори, обидва види перцю і часник перекрутити на м’ясорубці, скласти в каструлю і варити півгодини. Туди ж покласти тернове пюре і продовжувати варити 20 хвилин. Готовий соус розлити в стерилізовані банки і закрити кришками.

Читайте також Кулінарні експерименти: готуємо соус з терну «Ткемалі»