Консервуємо на зиму: смачний ягідний конфітур-мікс

03.07.2020 17:00 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Порічка червона, порічка біла, аґрус, черешня та полуниця – справжній фруктовий вибух і чудова вітамінна заготовка. Замість черешні можна використовувати вишню, а також додавати будь-яку сезонну ягоду.

Знадобляться (на 0,5 л банку):
черешня – 100 г,
полуниця – 100 г,
порічка біла – 100 г,
порічка червона – 100 г,
аґрус – 100 г,
цукор – 1 склянка,
лимонний сік – 1 ч. л.

Ягоди помити, видалити хвостики, гілочки та китиці. Перекласти підготовлені ягоди в казанок або сотейник, засипати цукром, влити лимонний сік, поставити на вогонь, довести до кипіння – ягоди повинні пустити сік. Варити на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, потім прибрати з вогню. Дати охолонути протягом 20–30 хвилин у прохолодному місці, потім знову прогріти на слабкому вогні 5 хвилин. Знову охолодити, як попереднього разу, потім знову нагріти.

Повторювати нагрівання до бажаної густоти конфітуру. Розкласти готовий конфітур у заздалегідь стерилізовані банки, закатати, перевернути банки й накрити зверху рушником. Коли конфітур охолоне, зберігати його у прохолодному місці.

Читайте також Рецепт дня: найсмачніша шарлотка з малиною