Ковдри: розмаїття та властивості

Promo
20.04.2021 10:00 Корисно
Фото: moymatras.com Фото: moymatras.com
Комфортні умови під час сну – запорука повноцінного відпочинку. Тому виробники постільних приналежностей використовують ефективні технології для створення виробів, приємних тілу, небезпечних для органів дихання. Вони здатні забезпечувати оптимальний для здорового сну мікроклімат у ліжку. Враховується все: властивості наповнювачів, безпечність матеріалів чохла, якість швів. Крім того, не забувають і про естетичний бік як запоруку затишку в спальній кімнаті.

Обов’язковий атрибут зручної постелі – ковдра – здолала довгий шлях перевтілень від шкіри тварин до високотехнологічних виробів. Навіть класичні пух та пір’я, які залишаються найціннішими й довговічними, не завдають клопоту – вони стали непривабливими для шкідників, оскільки сировина проходить кілька стадій обробки, у тому числі й дезінфікуючими засобами.

Однак найпривабливішими стали антиалергенні силіконізовані наповнювачі та матеріали з терморегуляцією. Асортимент таких текстильних виробів надзвичайно широкий, що дає можливість вигідно купити ковдри оптом хоч для бізнесу, хоч для інших потреб.

Зовнішня сторона має значення: вимоги до матеріалу чохла

Ковдра не належить до предметів разового користування, тому в основі вибору стоїть кілька показників:

- гігієнічні властивості;

- способи санобробки;

- здатність зберігати форму.

Оскільки вкривало складається з двох компонентів – наповнювача та чохла, то прискіплива увага приділяється обом. Для пошиття зовнішнього шару використовують міцні й гігієнічні матеріали, які ще й естетично привабливі:

- бавовна з жакардовим плетінням;

- поєднання бавовняних та шовкових ниток;

- мікрофібра змішаного складу;

- терморегулюючий Outlast.

Їхні властивості не зашкоджують здоров’ю та подовжують строк служби ковдри.

Наповнювачі, що не шкодять: де купувати якісний постільний текстиль

Ковдрами люди користуються цілорічно, тому важливо, чим наповнені вироби. Щоб заявлена якість відповідала дійсності, спочатку доводиться вибирати виробника й постачальника, які позитивно зарекомендували себе на ринку текстилю. У цьому випадку можна розраховувати, що:

- пух зібрали саме з гусей і у терміни, які забезпечують його якість – м’якість, пухкість, пружність;

- вовну стригли з живої вівці, вирощеної на екологічно чистих пасовищах. Обробляли сировину без застосування шкідливих хімічних речовин;

- шовкові та бавовняні волокна отримано з натуральної сировини.

Активне використання штучних та синтетичних наповнювачів дозволило створити широке розмаїття ковдр, що різняться ціною та властивостями. До високотехнологічних розробок належать:

- Termolite Clean, що підтримує температурний баланс та швидко сохне;

- нановолокно (штучний «лебединий пух») – легкий, гіпоалергенний, гігроскопічний, теплий;

- Tencel з целюлози австралійського евкаліпта – підходить як для теплих днів, так і для відчутної прохолоди. Подібні властивості має волокно бамбука. Ці штучні наповнювачі текстилю гігієнічні та мають оздоровчий вплив на організм.

Популярні антиалергенні наповнювачі з поліефірних волокон,­ як холофайбер, комфорель, тинсулейт, мікрофібра, різняться товщиною волокнини, вагою, ціною, строком служби та способом догляду. 

Усіх їх об’єднують гарні споживацькі властивості, що важливо для здорового відпочинку незалежно від того, де перебуває людина – вдома, у готелі, санаторії чи деінде.

Якою б не була якість, з часом ковдру доводиться міняти, тому попит на такий товар ніколи не падає, що робить купівлю гуртом у «СВ Текстиль» ще привабливішою

Автор: Ірина Мнішек