Місячний календар городника: коли що висівати у 2022 році

Promo
03.02.2022 08:45 Корисно
Фото: takprosto.cc Фото: takprosto.cc
Пропонуємо посадковий календар для городників – сприятливі дні для сівби та інших робіт, з нею пов’язаних, та кожного місяця вказуємо дні, які несприятливі для будь-яких робіт з рослинами.

Зрозуміло, перш ніж приступати до посівної, треба запастися насінням, і це можна зробити в інтернет-магазині pomidorchik.com.ua .

 

Місяць – єдиний природний супутник нашої планети. Повний оберт навколо Землі він робить за 28 днів, то наближаючись, то віддаляючись. І залежно від його віддаленості та фаз змінюється вплив Місяця на живі організми на Землі. Це помітили ще наші пращури й почали послуговуватись місячним календарем у своїх роботах у саду, на городі та в квітнику. Намагалися нічого не садити й не пересаджувати на молодик і в повний Місяць. У фазі зростання Місяця садили рослини, які дають урожай над землею, а всілякі «підземні» культури – коренеплоди, приміром – висаджували при спадному.

То чому ж ми маємо відмовлятися від досвіду наших бабусь-дідусів? Цілком можна скористатися рекомендаціями місячного календаря, якщо пам’ятати при цьому, що це саме рекомендації, а не обов’язкові до виконання догми. Тобто, якщо якісь чинники на кшталт погоди чи хвороби перешкоджають дотриматися рекомендованих термінів – нічого фатального не трапиться, найстрашніше, що може бути – трохи менший за очікуваний урожай.

Тепер, коли ми визначилися, що є сенс прислухатись до рекомендацій місячного календаря, але без зайвого фанатизму.

Лютий

Щоб отримати врожай ранній і добрий, овочі з тривалим періодом вегетації варто почати вирощувати в лютому. Це перець, баклажани, томати ранніх термінів визрівання і високорослі.

Березень

Тривають роботи з вирощування розсади в закритому ґрунті. Беруться за підготовку до садіння бульб картоплі. За сприятливої погоди можна вже сіяти у ґрунт холодостійкі культури, дотримуючись агротехнології їх вирощування.

Квітень

Роботи з розсадою в цьому місяці дуже різнопланові: щось тільки висівають, а вже підрослу пікірують і навіть пересаджують на постійне місце в теплицях. І не тільки в теплицях – на городі наприкінці місяця підготовлюють грядки і висівають холодостійкі рослини.

Травень

 Хоча роботи в теплицях ще далекі від завершення, але основна увага в цьому місяці прикута до відкритого ґрунту: завершується висівання більш холодостійких культур, дедалі більше з’являється на грядках вибагливих до тепла рослин. За сприятливих погодних умов висаджують картоплю. Готують місце для пересаджування розсади: ґрунт перекопують, вносять добрива, роблять лунки.

 

Червень

Суттєво зменшується перелік культур, які потрібно висіяти на грядки. Проте починається заповнення городніх площ «повторними» культурами та теплолюбною городиною. А от розсада не втрачає актуальності: її і далі висаджують і у відкритий ґрунт, і в теплиці.

Липень

З городиною залишаються тільки роботи в теплиці та не надто масові висаджування «повторних» культур і сидератів. Це не означає, що роботи на городі поменшало – просто тепер це не висівання чи висаджування, а щось інше.

Заказати насіння можна тут:  https://pomidorchik.com.ua ; телефони: 066-322-34-33, 098-322-34-33.