Імпланти зубів: кому і коли вони потрібні

Promo
10.03.2021 09:00 Корисно
Фото: stomatology.zp.ua Фото: stomatology.zp.ua
Зуб уже не врятувати - говорить вам стоматолог. Почувши ці слова, не поспішайте давати волю уяві, яка намалює вам усі наслідки цих слів: обточені сусідні зуби і установку моста.

 Не варто давати волю своїй уяві: останніми роками стоматологія йде вперед семимильними кроками, з’являються нові матеріали, техніка та технології, які дозволяють зробити те, що раніше здавалося неможливим. Наприклад, у стоматологічному центрі Silk  у Харкові лікують 80% безнадійних зубів, а для інших пропонують сучасні способи протезування, в тому числі - установку імплантів.

Фото: silkdentist.com.ua

 Переваги імплантів

 Штучний корінь зуба з титану, схожий на гвинт, вставляється в щелепу на місце відсутнього кореня. Згодом він стає єдиним цілим з щелепною кісткою – приживляється. На нього встановлюють спеціальну опору, на яку кріплять коронку. Зовні такий зуб нічим не відрізняється від сусідніх.

Але справа не тільки в зовнішньому вигляді – хоча це впевненість у собі, психологічний комфорт і адекватна самооцінка. Імпланти дозволяють розв’язати набагато серйозніші проблеми.

1. Кісткова тканина щелепи не атрофується, навіть навпаки – імплант стимулює її ріст і підтримує форму обличчя.

2. Установка імпланту не псує сусідні зуби.

3. Імпланти рівномірно розподіляють навантаження під час жування.

4. Імпланти дозволяють поставити протези навіть за повної відсутності зубів.

5. Вони не вимагають спеціального догляду і не викликають проблем з дикцією і звиканням.

6. Термін їх служби злічується десятками років.

Звичайно, у них є свої недоліки: обмеження за віком (не рекомендується тим, кому не виповнилося 18 років), протипоказання, пов’язані з хірургічним втручанням (наприклад, алергія на анестетики, хвороби крові та ін.) і ризиком відторгнення (цукровий діабет, онкологія, патології імунної системи), і висока вартість.

Чому саме  Silk 

 1. Тут застосовуються імпланти виробництва Кореї, Франції та Швейцарії, які відповідають технічним характеристикам, що висуваються сучасної стоматологією.

Фото: silkdentist.com.ua

 2. Тут працюють висококваліфіковані спеціалісти, а сам центр спеціалізується, зокрема, на імплантації зубів.

 3. Імплантація відбувається в щадному режимі.

 4. Для операцій тут застосовується п’єзохірургія – сучасний метод, що дозволяє дуже акуратно і з високою точністю розрізати тканину кістки; при цьому ризик пошкодження нервів і судин мінімізований.

 5. Висока кваліфікація фахівців центру та якість імплантів дозволяє довести термін їх «роботи» до 50 років.