Обираємо підгузки: на що варто звернути увагу

Promo
18.10.2021 10:10 Корисно
Вибір сучасних підгузків залежить від трьох основних критеріїв: віку малюка, його ваги та індивідуальних особливостей шкіри (схильність до алергії тощо). На пакуванні товару проставляється спеціальне маркування, де зазначена інформація про тип і розмір виробу. Про ці та інші нюанси вибору цього важливого засобу гігієни поговоримо в цій статті.

Загальні рекомендації щодо вибору підгузків

Щоб підібрати якісні підгузки для дівчинки або хлопчика, слід дотримуватися кількох загальних порад:

  1. Рекомендується купувати підгузки перевіреного виробника, відомого на ринку. Дізнатися про репутацію бренду можна через інтернет або поспілкувавшись з досвідченішими батьками. Якщо ви раніше не купували підгузки або розгубилися в асортименті товарів, слід проконсультуватися з компетентним продавцем.
  2. Щоб підгузок не спричинив подразнення шкіри, рекомендується звертати особливу увагу на конструкцію та склад виробу. Наприклад, м’яка зовнішня поверхня дитячих підгузків Magic Soft Fit бренду «Натуре ловмере» виготовлена зі спеціальним тисненням — це мінімізує вірогідність прямого контакту зі шкірою та появи алергічних висипань.
  3. Якщо ви хочете придбати підгузки не дуже відомого виробника, не треба купувати відразу велике пакування. Протестуйте один виріб: упевніться, що він не спричиняє алергію, підходить за розміром, не натирає чутливу шкіру малюка. Якщо з’явиться будь-яка негативна реакція, підгузки невідповідної якості краще викинути та замінити іншими.
  4. У складі підгузків є хімічні сполуки, тому слід обов’язково перевіряти дату виробництва товару. Якщо термін придатності виробу добігає кінця, його краще взагалі не купувати.
  5. Для малюків з частими випорожненнями не рекомендується обирати щільні моделі. Їх краще залишити для тривалих прогулянок на свіжому повітрі або нічного сну малюка.

Обираємо підгузки за їхніми характеристиками

Тип поглинання, конструкція та інші характеристики сучасних підгузків залежать від ваги малюка, тому вироби розділяються на 6 основних категорій. Маркування на пакуванні може відрізнятися — це залежить від обраного виробника.

  • New born (для новонароджених) — дуже делікатні підгузки, розраховані на середню вагу немовляти 2–5 кг.
  • Mini — можуть використовуватися до 4 місяців, вага 3–7 кг.
  • Midi — рекомендована вага — 5–10 кг, вік — 3–12 місяців.

Підгузки з маркуванням maxi, maxi plus, extra large підходять для малюків 18–24 місяців. Окрім позначки віку та ваги слід враховувати також стать дитини: абсорбувальний шар для хлопчиків знаходиться в передній частині підгузка, а для дівчаток — посередині.

Обравши виріб, перевірте відповідність обраного розміру. Виріб має діставати до пупка маляти та щільно прилягати до шкіри. Захисні манжети від протікань мають розташовуватися зовні. У «правильному» підгузку дитина почувається комфортно: він не передавлює тіло та не сковує рухи. Під час зміни виробу шкіра малюка має бути сухою та чистою. Якщо ж є невеликі почервоніння, прийшов час придбати більший розмір.