Основні рекомендації для успішного ремонту ванної кімнати

Promo
27.12.2021 10:50 Корисно

Ремонт у ванній кімнаті – масштабна подія, навіть незважаючи на невеликі габарити приміщення. Для того щоб він не розтягнувся надовго, необхідно дотримуватися певних рекомендацій і дотримуватися послідовності етапів хоча б приблизно.

Як підготуватися до ремонту

Перед тим, як приступити безпосередньо до роботи, необхідно вжити всіх заходів для того, щоб будівельний бруд не розносився в результаті по всьому житлу. Так набагато легше робитиме прибирання. Для цієї мети підлога в суміжних приміщеннях слід закрити поліетиленом, а дверні отвори - пологом, враховуючи, що будівельний пил утворюється в досить великому обсязі при демонтажі старої кахельної плитки, і дуже швидко проникає у всі приміщення, осідаючи на всьому поспіль.

Головні правила демонтажу

Перший етап ремонту передбачає демонтаж всього, що планується замінити у процесі ремонту. Вважається, що це найважча робота і виконувати її краще в респіраторі. Для початку кімната звільняється від ванни та умивальника, знімаються всі змішувачі, і лише після цього можна приступити до руйнування старої плитки зі стін та підлоги. На поверхнях залишається гладкий шар старої фарби, на яку було нанесено плитку. Його можна не знімати, досить просто виконати кілька дрібних насічок сокирою – за них і чіплятиметься свіжий плитковий клей і нова плитка у ванну кімнату.

Після ліквідації старих облицювальних матеріалів поверхні слід оглянути на наявність цвілі та грибка, та вжити певних заходів щодо їх усунення.

Виконуємо нове розведення

Підготовлене порожнє приміщення ванної кімнати є своєрідним полігоном для виконання подальшого ремонту. Черговим етапом стає заміна стояка і труб - ці роботи необхідно виконувати якнайшвидше, тому що для їх проведення відключається водопостачання по всьому стояку.

Після прокладання нових труб можна розпочинати розведення електропроводки, для чого використовується мідний кабель з подвійною або потрійною ізоляцією.

Проміжним етапом є встановлення дверей, тільки після цього можна приступати до робіт з вирівнювання стін.

Оздоблення підлоги та стін

У першу чергу, необхідно укласти кахель на підлогу, скориставшись послугами спеціалістів. У жодному разі не можна економити на поверхні під ванною - у цьому випадку навіть у процесі монтажу останньої доведеться відчувати певні незручності. Далі плитка укладається на стіну, після чого монтується стеля - вона обов\'язково має бути вологостійкою.

Монтаж сантехніки

Фінальним етапом є встановлення сантехнічних приладів, обов\'язково монтується змішувач для ванни та раковини. Безпосередньо наприкінці ремонту монтуються екран під ванну, штанга для штори, дзеркала, гачки та інші дрібниці.

Приблизно так можна описати весь процес проведення ремонту у ванній кімнаті. Насправді так швидко його виконати не вийде, скоріше за все, весь процес розтягнеться на кілька тижнів, проте поспішати і не варто, щоб уникнути будь-яких помилок. Найкраще робити довше, але ефективніше.