Особливості проведення земельних аукціонів електронного формату в Україні

Promo
25.01.2022 10:15 Корисно
Фото: nadrda.gov.ua Фото: nadrda.gov.ua
Українська держава довгий час терпіла корумпованість земельного ринку та несправедливість по відношенню до простих громадян у питаннях проведення державних торгів. Але завдяки діяльності Президента та Уряду, було зроблено багато кроків до кардинальних змін та покращення ситуації. Систему Прозорро.Продажі визнали офіційним майданчиком для проведення відкритих земельних аукціонів державного значення, а її ліцензованим ресурсам також надали можливість реалізувати надання послуг на участь у торгах.

Одним із таких ресурсів є Українська Універсальна Біржа, яка займає лідируючі позиції серед інших та функціонує з дотриманням вимог чинного законодавства. Забезпечення рівних прав та чесності земельних торгів стало можливим завдяки постійному контролю за процесом зареєстрованими учасниками торгів та спеціальними державними службами. Проведення онлайн аукціонів відбувається за спрощеною процедурою, щоб зацікавити більше українців приєднатися до біржі. Створення високого рівня конкуренції буде сприяти формуванню справедливої вартості ділянок, що є перспективним напрямком діяльності системи. Дізнатися більше про особливості діяльності ТОВ УУБ та проведення онлайн аукціонів у вашому регіоні можна за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/poryadok-provedennya-zemelnih-torgiv-na-prozorroprodazhi/.

Як придбати земельну ділянку на аукціонах майданчика ТОВ УУБ

На сьогоднішній день купівля с/г угідь є такою простою, якою не була ще ніколи. Вам не потрібно ходити по державним установам, щоб зібрати купу документації, адже все відбувається в режимі онлайн, офіційно та законно. Щоб долучитися до ліцензованого майданчика УУБ, необхідно зареєструватися та ознайомитися з правилами біржі. Після цих простих дій вам стануть доступні всі земельні аукціони в будь-якій області країни.

Українська Універсальна Біржа являє собою дуже зручний сайт з інтуїтивним інтерфейсом та широкими можливостями для пошуку потрібного вам лоту. Ви можете обирати такі фільтри для пошуку: область, площа, стартова ціна, організатор торгів, тип власності та інші. Всі актуальні позиції оновлюються в режимі реального часу, а старі видаляються. Ви завжди будете залишатися в курсі важливих подій та цікавих лотів тому що на майданчику можна підключити поштову розсилку.

Тут ви можете купувати, продавати, здавати та брати в оренду сільськогосподарські угіддя. Існує певна специфіка у проведенні торгів на право оренди та продаж земельних ділянок і полягає вона в тому, що орендувати землі можуть громадяни України та інших держав, а купувати мають право тільки українці. Це обмеження буде діяти до 2024 року, а його запровадження було необхідним для того, щоб забезпечити реалізацію законного права громадян на вільне розпорядження власними земельними активами. ТОВ УУБ забезпечує дотримання прозорих умов проведення торгів та чинного законодавства України.