Перспективи світлодіодних модулів

Promo
19.08.2021 15:45 Корисно
У багатьох країнах світу, в Європі, Америці та Азії нормою в рекламі стали величезні світлодіодні екрани, які встановлюються на міських магістралях і будівлях. Використовуються такі пристрої для декоративного підсвічування і реклами. А заразом вони формують яскравий образ міст, що надовго запам’ятовується.

У нашій країні такі екрани теж потроху пробивають собі шлях у життя. І кількість таких носіїв зростає. Але що ж є основою таких величезних екранів?

Що таке світлодіодний модуль?

Такі пристрої збираються з особливих модулів, подібних пікселям на екранах телевізорів. Базовий світлодіодний модуль — це блок, що складається з декількох LED-кристалів, змонтованих в окремому корпусі. Кожен такий модуль має вивід для живлення від мережі — 12 або 220 Вольт. А цілий блок являє собою самостійний пристрій, який:

— розміщений у герметичному корпусі;

— має блок для кріплення;

— має групу резисторів, що обмежують струм.

Група подібних блоків оснащена парою висновків, і всі вони можуть з’єднуватися в мережу.

Для чого використовується світлодіодний модуль?

Сьогодні подібні модулі застосовуються в лайт-боксах, на фасадних вивісках, логотипах, у торговому обладнанні. Існують герметичні блоки, конструкція яких передбачає використання поза приміщеннями, а також негерметичні, які можуть використовуватися як освітлювальні прилади в приміщеннях. Хоча модулі поступаються за характеристиками світлодіодним стрічкам, у них є безліч позитивних якостей.

— Завдяки гнучкому з’єднанню можна різко повертати лінію світла. Їх можна розташовувати не тільки у прямій лінії, а й зиґзаґом, вільно змінюючи напрямок світлового потоку. Крім того, потужність них набагато більша, ніж у стрічки.

— Блоки можуть відрізнятися кількістю елементів, розмірами, яскравістю, кольором світіння, а також можливістю індивідуального керування;

— Модуль може мати контролер і схему регулювання яскравості і кольору.

Завдяки цим якостям можна використовувати їх так само, як окремі пікселі на екрані монітора. Вони можуть змінювати колір і яскравість, і в результаті виходить величезний екран, який видно з великої відстані і який буде чудовим майданчиком для реклами та подачі інформації.

Які перспективи застосування модулів

Невелике споживання електрики, швидкий відгук на подачу сигналу і простота монтажу дозволяє використовувати світлодіодні модулі як «пікселі» для створення інтерактивних рекламних плакатів і нових форм інформаційних табло. Вони можуть установлюватися в аеропортах, на залізниці й автовокзалах, на стадіонах під час проведення матчів та як засіб інформування та реклами. Дослідження показали, що інформацію з таких екранів запам’ятовують до 40 % туристів і водіїв авто. Вони економічні, невибагливі та естетичні, що обіцяє їм велике майбутнє.

Автор: Олена Загребельна