Як доглядати за обличчям узимку – основні правила

16.01.2021 17:43 Корисно
фото dietamm.com фото dietamm.com
Взимку шкіра обличчя захищена від погодних умов найменше та страждає більше від впливу вітру, снігу та морозу. До того ж узимку сальні залози шкіри dиробляють менше підшкірного жиру, тому шкіра може лущитися, червоніти, що спричиняє відчуття дискомфорту. Як же доглядати за обличчям у холодну пору року так, щоб воно не втрачало красу?

Етапи догляду

Правильний догляд складається з чотирьох етапів – очищення, тонізування, зволоження та живлення. У холодну пору року він має певні особливості. Купуючи засоби для догляду, треба звертати увагу на їх вміст, щоб у них були такі компоненти, які б не пересушували ніжну шкіру обличчя, а навпаки, підтримували нормальний рівень pH.

Скраби краще використовувати легкі, створені саме для сухої шкіри, вони м’яко очищують обличчя. Гелі та пінки для вмивання краще замінити на більш м’яке молочко, а тоніки обирати ті, які не містять спирту. Перед кремом бажано нанести на обличчя спеціальну сироватку, вона підсилить концентрацію поживних речовин. Крем має бути жирнішим, ніж весною або літом, та містити компоненти, які утримують вологу, натуральні олії та антиоксиданти. Відмінності зимового догляду: в теплу пору року вдень наносити зволожуючий крем, а на ніч живильний, узимку треба робити навпаки – вдень живильний, уночі – зволожуючий.

Крем слід наносити тонким шаром, щоб шкіра могла дихати. Існує правильна схема нанесення крему, щоб шкіра зайвий раз не розтягувалася: наносити треба невеликими рухами від середини підборіддя до мочок вушних раковин, від куточків рота – до середини мочок, від крил носа – до скроневих западин, зверху вниз – по спинці і бічних поверхнях носа, від середини лоба – до скронь.

фото intex-press.by

Ще одне головне правило зимового догляду – крем треба наносити не менш ніж за 30–40 хвилин до виходу на вулицю, він повинен повністю ввібратися у шкіру. Якщо випадково на шкірі виявилося багато крему, зайве можна прибрати паперовою серветкою.

Також не менше ніж двічі на тиждень слід використовувати зволожувальну маску. Вона знизить подразнення, почервоніння та лущення, які можуть з’явитися, й наситить шкіру додатковою вологою. Потребує догляду й шкіра навколо очей. Вона тонка й чутлива, швидше стає сухою, тому її треба ретельно зволожувати та живити. Губи теж потребують піклування, адже через вітри та морози можуть швидко потріскатися. Під помаду перед виходом на мороз краще наносити захисний бальзам для губ.

Особливості харчування

Зовнішній догляд – це тільки частина піклування про красу обличчя. Правильне збалансоване харчування – це догляд ізсередини. Треба не забувати про воду. Свіжі овочі та фрукти, риба мають бути завжди на столі. Додатково можна приймати вітаміни: вітамін А відповідає за еластичність шкіри, вітамін В сприяє регенерації клітин шкіри, її зволоженню, вітамін С – утворенню колагену, який робить шкіру пружною, а вітамін Е прискорює процес відновлення шкіри.


фото new3.co

Домашні маски для обличчя

Для сухої шкіри. 1 ч. л. меду ретельно змішати з 1 яєчним  жовтком і 1 ч. л. оливкової або будь-якої іншої рослинної олії. Нанести маску на обличчя на 10–15 хвилин, потім змити теплою водою.

Для чутливої шкіри. Взяти 1–2 ст. л. теплого молока, розвести в ньому 20 грамів дріжджів і додати столову ложку рослинної олії. Нанести маску на обличчя на 15 хвилин, після чого змити теплою водою і змастити шкіру живильним кремом.

Для жирної шкіри. 1 ст. л. кефіру змішати з 1 ст. л. кисломолочного сиру та щіпкою солі. Дати настоятися, потім нанести маску на обличчя на 10–15 хвилин, змити теплою водою.

Для нормальної шкіри. 1 яєчний жовток змішати з 1 ст. л. жирної сметани, нанести маску на обличчя на 5–10 хвилин, потім змити теплою водою.

Для старіючої шкіри. 1 ч. л. подрібнених вівсяних пластівців змішати з 1 ч. л. меду і 1 ч. л. оливкової олії. Нанести на очищену шкіру обличчя маску на 15 хвилин, потім змити прохолодною водою.