Психологи Харкова готові допомогти населенню

Promo
25.05.2022 14:30 Корисно
Фото: womo.ua Фото: womo.ua
Кожній людині постійно доводиться адаптовуватися та підлаштовуватися до певних умов. Допомагають в цьому психологічні ресурси особистості. Але в умовах постійного стресу, страху за життя та здоров’я своє та рідних – всі негаразди накопичуються і лягають на плечі тягарем. Психологічні ресурси швидко вичерпуються. В такій ситуації важко контролювати емоції, думки, а часом і дії. Важливо не чекати, коли все мине саме по собі. Варто вчасно звертатися до спеціалістів при першій же потребі.

Коли потрібно звернутися до психолога

Психолог – це не останній прихисток, як звикли думати більшість українців. Спеціаліст допоможе впоратися з великим спектром проблем та життєвих труднощів, віднайти опору в собі та стати такою ж опорою для своїх близьких. Звертатися до психолога за допомогою – це нормально. Адже від психологічного стану залежить і фізичне здоров’я людини.

Ознаки того, що час звернутися до психолога:

  1. Відчуваєте цілу палітру емоцій та невпинний потік думок, з якими не можете впоратися самостійно.
  2. Апатія, нерозуміння своїх почуттів та відсутність бажання щось робити.
  3. Постійне відчуття хвилювання, страху, навіть у відносній чи повній безпеці.
  4. Розгубленість і нерозуміння що робити далі.
  5. Труднощі у стосунках з оточенням.
  6. Після пережитої психотравмувальної події.

Психологічна допомога потрібна не лише дорослим, а й дітям. Варто уважно стежити за поведінкою малечі та підлітків, адже вони не завжди можуть і вміють розповісти про те, що у них в думках та на душі.

Кваліфіковані психологи Харкова

Будь-які емоції, хороші чи погані, – це природно. Гірше, коли вони зовсім відсутні або не відпускають тривалий час. Досвідчені психологи на barb.ua володіють багатьма техніками та методами, які допомагають людям віднайти сенс життя, впоратися зі страхом та психологічними травмами.