Рецепти консервації: готуємо грибну солянку з капустою на зиму

16.09.2020 18:00 Корисно
фото povarenok.ru фото povarenok.ru
Для приготування солянки можна брати і лісові гриби, і гливи, і печериці. Таку солянку можна використовувати як самостійну страву, так і як доповнення до основної страви.

Знадобляться:
гриби – 500 г,
морква – 1–2 шт. (250 г),
капуста – 1 кг,
помідори – 500 г,
томатна паста – 120 г,
оцет 9 % – 2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – 200 г.

Капусту і почищену моркву нашаткувати тонкою соломкою, викласти в сотейник. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, порізати невеликими шматочками і покласти до капусти та моркви. Додати за смаком сіль, цукор, мелений перець, перемішати, влити оцет і половину олії, знову перемішати і поставити на вогонь. Тушкувати на невеликому вогні приблизно 30–40 хвилин, помішуючи.

Гриби помити, обсушити і розрізати на чотири частини, обсмажити на олії до готовності, влити томатну пасту, перемішати і готувати ще 5–7 хвилин. Потім перекласти обсмажені гриби з томатом у сотейник до овочів і тушкувати 20–25 хвилин.

Вимкнути вогонь і відразу розкласти солянку в чисті сухі банки, накрити кришками (поки не закручуючи) і додатково простерилізувати вже заповнені банки будь-яким зручним способом. Після цього закатати їх, перевернути, укутати і дати охолонути. Зберігати в темному місці.

Читайте також Рецепти консервації: маринуємо болгарський перець із зеленню

Автор: Вероніка Добриня