Реле напруги: влаштування та застосування

Promo
11.11.2021 15:32 Корисно
У наш час якість струму в електромережах залишається невисокою, часто відбуваються перепади напруги. Великі підприємства встановлюють на вході у свої мережі захисні пристрої, а отже, і звичайним споживачам варто подумати про захист від проблемних ситуацій.

Найбільш поширений прилад, який постійно оберігатиме вашу електромережу, це реле контролю напруги. Такий прилад забезпечить надійний захист від перевантажень.

Чому напруга «скаче»?

Стрибки напруги можуть бути викликані різними причинами.

  • Аварійна ситуація – обрив на лінії, пошкодження нейтралі, що призводить до перегорання незахищеного обладнання.
  • Місцезнаходження трансформатора: якщо він дуже далеко від дому, проблеми є неминучими.
  • Увімкнення потужного споживача струму – інші прилади можуть просто згоріти.

Урятувати від цих проблем зможе реле напруги.

Влаштування реле напруги

У приладі поєднуються дві функції: електронна складова контролює напругу, а силова регулює навантаження. Усередині знаходиться мікропроцесор – «серце» сучасного реле, він забезпечує плавне регулювання електричної напруги.

Основне завдання реле – якнайшвидше відреагувати на проблеми в електромережі, щоб устигнути відключити побутову техніку та електричні прилади.

Де використовують реле?

Де використовують реле?Більшість сучасних споживачів користуються технікою та приладами, які потребують ефективного захисту, тому реле напруги може бути встановлене у будь-якому приміщенні.

У продажу є однофазні, трифазні прилади, що здатні захистити будь-яку електромережу шляхом її розмикання. Особливо ефективними є реле, що захищають пристрої з потужним навантаженням на електродвигун, пристрої з високою інерційністю під час переходу на різні режими експлуатації. Деяким установкам необхідні чіткі параметри напруги, і тут на допомогу також прийде реле.

Установлення реле напруги залежить від застосування. На промислових підприємствах, для групи користувачів необхідний електрощиток, а індивідуальні споживачі часто встановлюють реле напруги самостійно, до того ж щиток не завжди для цього потрібен.

Придбати реле контролю напруги можна в інтернет-магазині компанії «Мастеркабель».

Ми торгуємо продукцією лише від виробника. Здійснюємо доставку в будь-який регіон України.