Самса з плавленим сиром з листкового тіста – швидко та смачно

18.02.2021 18:02 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com

Якщо хочете приготувати смачну випічку-закуску, але не хочете витрачати багато часу, приготуйте самсу з листкового тіста. Все, що знадобиться – це готове листкове тісто, плавлений сир, борошно і яйце. Кунжут потрібен для прикраси зверху, а можна обійтися і без нього.

Знадобляться:
тісто листкове бездріжджове – 500 г,
сир плавлений (шматочками) – 180–200 г,
яйце – 1 шт.,
кунжут – 1–1,5 ст. л.,
борошно – 1 ст. л.

Тісто розморозити в кімнатній температурі. Плавлений сир натерти (для зручності натирання попередньо покласти в морозилку на кілька хвилин). Розкачати тісто в тонкий пласт на столі, присипаному борошном. За допомогою блюдця або будь-якої плоскої тарілки невеликого діаметра вирізати з тіста круги-основи для самси – повинно вийти 10 штук, якщо використовувати всі залишки тіста.

Читайте також Готуємо смачні галушки зі смаженою цибулею

У центр кожного кола викласти натертий плавлений сир. Краї загорнути і сплюснути так, щоб вийшов трикутник. Самсу з плавленим сиром викласти на застелене пергаментом деко, поверхню кожного трикутника змастити попередньо збитим яйцем, за бажанням посипати кунжутом. Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин. Потім можна подавати на стіл.