Смачний обід: готуємо легкий рибний суп з карася
            
        
                                Знадобляться: 
карась – 2 шт., 
картопля – 1 шт., 
морква (невелика) – 1 шт., 
ріпчаста цибуля (невелика) – 1 шт., 
селера (стебло) – 1 шт., 
сіль, чорний мелений перець – за смаком, 
лавровий лист – 1–2 шт., 
запашний горошок – 1–2 шт.
Картоплю, моркву і цибулю почистити. Картоплю і моркву порізати великими кубиками, цибулю – дрібно порізати, селеру крупно порізати. Карасів помити і порізати великими шматками (якщо риба не щойно спіймана, то полити зверху лимонним соком і дати полежати кілька хвилин).
Рибу викласти в каструлю і залити водою, поставити на вогонь. Коли вода закипить, додати моркву, частину селери і цибулі, лавровий лист і запашний горошок, накрити кришкою і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
Читайте також Рецепт для стрункої талії: готуємо дієтичне суфле з курки
Коли бульйон буде готовим, рибу й овочі вийняти, а сам бульйон процідити. Потім викласти в нього картоплю, селеру та цибулю, що залишилися, і варити до готовності картоплі, посолити за смаком. У готовий суп покласти шматочки риби без кісток. Подавати гарячим, посипавши меленим перцем.