Рецепт для стрункої талії: готуємо дієтичне суфле з курки

10.04.2021 16:00 Корисно
Фото recept4you.ru Фото recept4you.ru
Ніжна, смачна і дуже легка страва з курячого м’яса, яку можна подавати на стіл з будь-яким овочевим салатом.

Знадобляться:
куряче філе – 800 г,
вершки – 150–200 мл,
яйце – 2 шт.,
вершкове масло – 20 г,
сіль – за смаком.

Куряче філе промити і обсушити. Потім перекрутити на м’ясорубці. Відокремити білки від жовтків, жовтки додати до фаршу і вилити туди ж половину вершків. Білки збити окремо з дрібкою солі до жорстких піків. У курячий фарш, помішуючи, влити вершки (фарш не повинен бути дуже рідким), акуратно додати білки, вмішуючи їх у фарш, як у бісквіт, щоб маса не втратила легкості. Потім акуратно перекласти її у форму, змащену маслом.

Якщо є мультиварка або пароварка – звичайно ж, краще приготувати таке суфле на пару (час приготування – 40–50 хвилин), але якщо немає – розігріти духовку до 180 градусів і поставити запікатися суфле до утворення скоринки. Дати охолонути і можна подавати на стіл.