Страва на сніданок: готуємо пухкий омлет «Пуляр» на сковороді

08.02.2021 18:18 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com

Дуже ніжний і пухкий омлет, який готується дуже легко.

Знадобляться:
яйця – 5 шт.,
молоко (або вершки – за бажанням) – 2 ст. л.,
сіль – за смаком,
вершкове масло – 1 ч. л.

Яйця розділити на білки і жовтки окремо в різний посуд. До жовтків додати дрібку солі, можна влити трохи молока або вершків, так омлет буде ще ніжнішим, збити до однорідної маси. Яєчні білки теж збити з дрібкою солі до жорстких піків. Сковороду прогріти трохи на помірному вогні, змастити вершковим маслом.

Вилити в сковорідку спочатку жовтки, розрівняти рівномірно по всьому дну сковорідки. Через хвилину приблизно вилити збиту білкову масу, накрити кришкою і смажити на помірному вогні приблизно 7 хвилин, до готовності білків. Викласти готовий омлет на блюдо, розрізати навпіл і одну частину покласти на другу так, щоб білок був усередині. Можна подавати на стіл. Смачного!