Легкі та поживні супи на обід: два прості рецепти
            Фото russianfood.com
        
                                Курячий суп з консервованим горошком і яйцем
Простий і дуже смачний супчик з куркою для тих, хто хоче приготувати легку та поживну першу страву.
Знадобляться: 
курячі стегенця – 2 шт., 
картопля – 3–4 шт., 
морква – 1 шт., 
цибуля ріпчаста – 1 шт, 
яйце – 2 шт., 
горошок зелений консервований – 1 банка, 
соняшникова олія – для смаження, 
свіжа зелень – кілька гілочок, 
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Відварити яйця, остудити і почистити. Курячі стегенця помити, покласти в каструлю і залити 2 л води, довести до кипіння, зняти піну і варити до готовності м’яса, трохи посоливши бульйон. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на середній тертці. Розігріти в сковороді олію і обсмажити на ній спочатку цибулю до прозорості, потім додати моркву і готувати, помішуючи, ще 5–7 хвилин. Готове м’ясо дістати з бульйону, дати йому охолонути. Картоплю почистити і порізати тонкими брусочками або невеликими кубиками.
Читайте також Смачний обід: готуємо легкий рибний суп з карася
У бульйон викласти картоплю і варити хвилин 10–15, коли картопля стане м’якою, додати в каструлю овочеву засмажку. У стегенець відокремити м’ясо від кісток, порізати його і викласти в каструлю, туди ж додати зелений горошок з банки разом з маринадом, посолити і поперчити за смаком. Відварені яйця почистити і натерти на крупній тертці, і також додати в каструлю, дати покипіти хвилини дві. Свіжу зелень помити, обсушити, порізати і висипати в каструлю, вимкнути вогонь і дати супу настоятися під кришкою.
Картопляний суп з печерицями

Легкий супчик з картоплею і грибами на обід, дуже смачний і ароматний.
Знадобляться: 
печериці – 300 г, 
картопля – 2–3 шт., 
морква – 1 шт., 
цибуля ріпчаста – 1 шт., 
макарони дрібні – за бажанням, 
соняшникова олія – для смаження, 
сіль, чорний мелений перець – за смаком, 
вода – 2,5 л, 
зелень (свіжа) – кілька гілочок.
Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками. Моркву і цибулю почистити, моркву натерти на середній тертці, цибулю дрібно порізати. Печериці промити і порізати середніми шматочками. На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній цибулю до м’якості, можна трохи посолити і поперчити. Потім туди ж додати порізані печериці і тушкувати, помішуючи, 4–5 хвилин. Слідом викласти моркву і тушкувати, помішуючи, ще 3–4 хвилини.
У каструлі закип’ятити воду, покласти картоплю і варити хвилин 10, потім додати дрібні макарони (за бажанням, можна і без них), проварити ще пару хвилин, а потім – овочеву засмажку з грибами. Посолити і трохи поперчити. Накрити суп кришкою і варити на маленькому вогні до готовності макаронів і картоплі. У кінці готування додати порізану зелень, вимкнути вогонь і дати супу настоятися. Потім можна подавати на стіл.