Легкі та поживні супи на обід: два прості рецепти

03.05.2021 17:00 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
Прості у приготуванні, легкі, поживні та смачні супчики: з грибами та консервованим горошком і яйцем – те, що треба.

Курячий суп з консервованим горошком і яйцем

Простий і дуже смачний супчик з куркою для тих, хто хоче приготувати легку та поживну першу страву. 

Знадобляться:
курячі стегенця – 2 шт.,
картопля – 3–4 шт.,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт,
яйце – 2 шт.,
горошок зелений консервований – 1 банка,
соняшникова олія – для смаження,
свіжа зелень – кілька гілочок,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Відварити яйця, остудити і почистити. Курячі стегенця помити, покласти в каструлю і залити 2 л води, довести до кипіння, зняти піну і варити до готовності м’яса, трохи посоливши бульйон. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на середній тертці. Розігріти в сковороді олію і обсмажити на ній спочатку цибулю до прозорості, потім додати моркву і готувати, помішуючи, ще 5–7 хвилин. Готове м’ясо дістати з бульйону, дати йому охолонути. Картоплю почистити і порізати тонкими брусочками або невеликими кубиками.

Читайте також Смачний обід: готуємо легкий рибний суп з карася

У бульйон викласти картоплю і варити хвилин 10–15, коли картопля стане м’якою, додати в каструлю овочеву засмажку. У стегенець відокремити м’ясо від кісток, порізати його і викласти в каструлю, туди ж додати зелений горошок з банки разом з маринадом, посолити і поперчити за смаком. Відварені яйця почистити і натерти на крупній тертці, і також додати в каструлю, дати покипіти хвилини дві. Свіжу зелень помити, обсушити, порізати і висипати в каструлю, вимкнути вогонь і дати супу настоятися під кришкою.

Картопляний суп з печерицями

Легкий супчик з картоплею і грибами на обід, дуже смачний і ароматний.

Знадобляться:
печериці – 300 г,
картопля – 2–3 шт.,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
макарони дрібні – за бажанням,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець –
за смаком,
вода – 2,5 л,
зелень (свіжа) – кілька гілочок.

Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками. Моркву і цибулю почистити, моркву натерти на середній тертці, цибулю дрібно порізати. Печериці промити і порізати середніми шматочками. На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній цибулю до м’якості, можна трохи посолити і поперчити. Потім туди ж додати порізані печериці і тушкувати, помішуючи, 4–5 хвилин. Слідом викласти моркву і тушкувати, помішуючи, ще 3–4 хвилини.

У каструлі закип’ятити воду, покласти картоплю і варити хвилин 10, потім додати дрібні макарони (за бажанням, можна і без них), проварити ще пару хвилин, а потім – овочеву засмажку з грибами. Посолити і трохи поперчити. Накрити суп кришкою і варити на маленькому вогні до готовності макаронів і картоплі. У кінці готування додати порізану зелень, вимкнути вогонь і дати супу  настоятися. Потім можна подавати на стіл.